2016. március 15., kedd

Zenész hírek a nagyvilágból 214. - Meleg pártól lopott fotóval kampányolt a melegellenes politikus


A kanadai meleg pár, BJ Barone és Frank Nelson szülőszobán készült fotója 2014-ben bejárta a világsajtót és a közösségi oldalakat. A béranya programban részt vett boldog párról és újszülött fiukról, Milóról akkor Lindsay Foster lőtte a híressé vált képet, amit azonban nem várt kontextusban láttak viszont: egy ír politikus, Mary E. Fitzgibbbon, illetve egy olasz szélsőjobboldali párt, a Fratelli d'Italia is engedély nélkül használta fel kampányaihoz.

“Ez a gyerek sosem mondhatja majd ki, hogy “anya”. Védjük meg a gyerekek jogait!”- hangoztatta plakátjain az olasz párt, míg az ír politikusnő Twitter oldalán osztotta meg bicskanyitogató gondolatait követőivel: “Gondoskodnunk kell a gyerekek azon jogáról, hogy amennyiben lehet, a saját anyjuk és apjuk szeretetében nőjenek fel” – írta Fitzgibbon, aki egy képet is posztolt a boldogságtól síró apák fotója mellé, ezen egy állapotos nő pózol férjével és kisgyerekükkel.

“Általában nem zavar, ha felhasználják a képeimet, addig a pontig, amíg azt pozitív kicsengéssel teszik és feltüntetik a nevemet is. Azonban így törvényellenesnek találom a képeim felhasználását. Szeretem Frankie-t és BJ-t, együtt harcolunk az elfogadásért. Az olaszországi eset miatt pedig valószínűleg jogi útra tereljük az ügyet. A család nem az anyákról és az apákról szól, hanem a szeretetről. Milót olyan szerető emberek veszik körül, hogy sokkal jobb hely lenne a világ, ha minden gyerek ilyen közegben nőhetne fel” – nyilatkozta a Foster a BuzzFeed riporterének.

Az ügyben természetesen megszólalt az egyik apa, B.J. Barone is, aki szerint senki nem kérte az engedélyüket a kép felhasználásához, amivel egyértelműen az LMBTQ családok jogait kívánták megkérdőjelezni. A pár a pletykák szerint Milo kalandjai címmel egy olyan felvilágosító gyerekkönyvet kíván a közeljövőben piacra dobni, amelyben az LMBTQ családban élő gyerekek életét kívánják majd bemutatni.

Az ellenszenves propagandaakció kapcsán felpezsdült az élet a közösségi oldalakon is, rengeteg egynemű pár posztolt családi fotókat az ír politikust is betagelve, a twitteren például #WeAreFamily hashtaggel tettek fel képeket a tiltakozók.

Forrás és képek: Dívány.hu, Instagram bjbarone
SPF: BJ Barone Instája elég jó betekintést nyújt egy (két) meleg apa életébe.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése