2016. március 9., szerda

Zenész hírek a nagyvilágból 213. - EU: Magyarország megvétózta az LMBT jogi egyezséget

Magyarországon kívül mind a 27 EU-tagállam képviselői megszavazták a javaslatot, amely szerint nagyobb hangsúlyt kell fektetni az LMBT jogokra és egyenlőségre. 

Az EU Tanácsának soros elnöki tisztjét betöltő Hollandia nyújtotta be az egyezség-tervezetet, amelyben az Európai Bizottságtól közös fellépést várnának a homofób és transzfób diszkrimináció ellen, emellett felhívnák a figyelmet az LMBTI egyenlőségre és széleskörű felmérést végeznének az LMBTI állampolgárok életminőségét illetően.

Korábbi ellentétes véleményük ellenére nálunk valamivel konzervatívabb országok – Lettország, Litvánia és Lengyelország – képviselői is úgy döntöttek végül, hogy megszavazzák az egyezséget, amit Orbán Viktor megvétózott. A kormány által kiadott sajtónyilatkozat szerint “Magyarország nincs abban a helyzetben, hogy részt vegyen az LMBTI egyenlőség növeléséért folytatott akciókban.” 

Az egyezség szövege szerint az Európai Bizottság és a tagállamok feladata lenne, hogy “aktívan fellépjenek a szexuális orientáción és a nemi identitáson alapuló diszkrimináció ellen, és hogy a láthatóság növelésével előrébb lépjenek az LMBTI egyenlőség terén.”  

Mindemellett az is szerepelt a tervezetben, hogy “tiszteletben kell tartani a tagállamok nemzeti identitását és alkotmányos tradícióit, valamint a tagállamok családra vonatkozó törvényeit is […] miközben figyelembe kell venni az LMBTI személyek alapvető jogait.”

Forrás: Humen (az eredeti nincs megjelölve.)
SPF: jó, hát mit is vártunk.,, Igzából az tűnt fel, hogy most már LMBTI? Vagyis leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és interszexuális. Ennyi volt a Q

1 megjegyzés:

  1. hmm... nekem a szimpla "nemheterók" kategória is megfelelne, azon belül a heteróknak úgyis mindegy, csak hogy kiélhessék a szadista hajlamaikat közösségi jelleggel utálkozásban, viccekben, ujjal mutogatásban, hétköznapi terrorban.

    VálaszTörlés