2014. október 14., kedd

Zenész hírek a nagyvilágból 156. - Megengedőbbé válhat a katolikus egyház a melegekkel szemben

A melegekkel kapcsolatos pozitívabb szemléletre szólították fel az egyházat a jelenleg a Vatikánban zajló zsinat résztvevői. A főpapok kéthetes találkozójának témája a családról szóló katolikus tanok felülvizsgálata.

Erdő Péter bíboros, az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsának elnöke 
fontos kérdéseket feszegetett hétfői beszédében:

-A homoszexuálisok adottságokat és értékeket tudnak felajánlani a keresztény közösségnek. Képesek vagyunk a befogadásukra, tudjuk garantálni ezeknek az embereknek a testvéri helyet a közösségünkben? 
Az azonos nemű párok otthont keresnek az egyházban. Ők gyakran kívánnak egy olyan egyházat, amely szívesen befogadja őket. 
Képesek-e a mi közösségeink ezt nyújtani, elfogadva és tiszteletben tartva az ő szexuális orientációjukat, anélkül, hogy a családról és a házasságról szóló katolikus alaptételt fel kelljen áldozni?

A zsinat hangneme nyitott és elfogadó. Egy olyan intézmény számára, amely a melegek szexualitására aberrációként tekintett több ezer éve, már a hasonló kérdések feszegetése is forradalmi léptékű.

A zsinat résztvevői ugyanakkor leszögezték, hogy a melegek házassága elfogadhatatlan.

Erdő Péter hangsúlyozta: a melegek és leszbikusok párkapcsolatai nem egyenjogúak a férfi-nő házassággal, és az egyház számára elfogadhatatlan, hogy nemzetközi szervezetek nyomást gyakoroljanak a társadalmi nemeket hirdető gender-elméletek jogszabályokba való lefektetéséért.

Copyright © 2014 euronews

Forrás: Euronews
SPF: haladunk, haladunk, még a végén integráció lesz, (talán addig, mire meghalok).

1 megjegyzés:

  1. Úgy tűnik az anyavallás kiadta az ukázt a jezsuitáknak, hogy az általuk irányított szolgaszektában legyen ugyanúgy mint otthon, de legalább békénhagyó jellegű...

    VálaszTörlés