2015. július 18., szombat

Zenész hírek a nagyvilágból 191. - Merkel: A házasság férfi és nő együttélését jelenti

Kiáll a diszkrimináció ellen, támogatja a melegek élettársi kapcsolatát is, de a házasságot egy férfi és egy nő együttélésének tekinti Angela Merkel német kancellár.

Interjút adott a LeFloid művésznevű német videóbloggernek Angela Merkel német kancellár. Az interjúban többek között a melegházasságról is kifejtette a véleményét a kancellár.

Merkel elmondta: kiáll a diszkrimináció ellen. Emlékeztetett: huszonöt évvel ezelőtt még kevesen álltak ki azzal, hogy ők melegek; de szerencsére ez már a múlté, ma már élettársi viszonyban élhetnek egymással. Ugyanakkor személyes véleménye szerint a házasság egy férfi és egy nő közös életét jelenti. Merkel ettől függetlenül elfogadja, hogy ezen a téren különböző vélemények vannak, még a pártján és a kormányán belül is.

A Merkel-kormányzat májusban, az írországi melegházasság-népszavazás kapcsán azt közölte: a német kormánynak nem célja a melegházasság bevezetése.

A német kancellár a rasszizmus kérdéséről, az amerikai lehallgatásokról, a transzatlanti szabadkereskedelmi tárgyalásokról és német oktatási témákról is kifejtette a véleményét az interjúban.

Forrás: Mandiner, Válasz
SPF: Mondjuk nem tudom, hogy neki miért fáj más házassága. Főleg úgy, hogy a gyermeknemzés szempontjából az ő házassága éppúgy meddő, mint a melegeké. Talán majd a következő kancellár. 

Bár nincs akkora jelentősége, de az nagyon menő, hogy egy videóbloggernek adott interjút.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése