2015. július 2., csütörtök

Zenész hírek hazánkból 59. - A Hit Gyülekezete a melegházasságról: „Katasztrofális döntés”

(részlet)

– A Hit Gyülekezete egyetért azzal, hogy Magyarországon a homoszexuális párok regisztrált élettársi kapcsolatra léphetnek?
– Alapvetően nem.

 – Ha önökön múlna, szigorítanák a homoszexualitásra vonatkozó magyarországi törvényeket?
– Nem tartjuk szükségesnek. Nem kívánjuk, hogy az emberek privát életébe ilyen mélyen jogszabályokkal beavatkozzanak. Viszont az örökbefogadás és gyermeknevelés jogát elvitatnánk az azonos nemű pároktól, a fentiek miatt.

– Mi a véleményük a Budapest Pride-ról?
– Fölöslegesnek, eltúlzottnak, érthetetlenül túldimenzionáltnak tartjuk, ami ráadásul sok ember érzéseit erősen sérti, köztük a miénket is. Minket is sokan illetnek megvetéssel a hitünk miatt, de nem szervezünk évente hivalkodó, külsőségeiben sokakat megbotránkoztató felvonulásokat. Mi is büszkék vagyunk sok értékünkre, de a büszkeségnek ez a kényszeres sulykolása, ami a melegfelvonulások nevében (pride) is, külsőségeiben is benne van, inkább az önmagukban rendkívül bizonytalan, kisebbségi érzésekkel küszködő, identitásválságban lévő emberek és közösségek sajátja. Társadalmi szempontból azt is aggályosnak tartjuk, hogy rengeteg fiatalnak ad helytelen példát, kialakulatlan szexuális és erkölcsi életüket még jobban összekuszálja.

 – Önök szerint mi a homoszexualitás?
– Mi abban hiszünk, hogy a Szentírás a Teremtő Isten örökké, minden korszakban érvényes Szava. A homoszexualitás a Biblia szerint súlyos bűn, amely mögött démonológiai, spirituális, lelki problémák is meghúzódnak általában. Legjobb, ha idézek két példát: „Férfiúval ne hálj úgy, amint asszonnyal hálnak; utálatosság az.” (Mózes 3. könyve 18:22) „Az ő asszonynépeik is elváltoztatták a természet folyását természetellenesre; hasonlóképpen a férfiak is elhagyván az asszonynéppel való természetes élést egymásra gerjedtek bujaságukban, férfiak férfiakkal fertelmeskedvén, és az ő tévelygésüknek méltó jutalmát elvevén önmagokban.” (Pál levele a rómaiakhoz 1:26-27) Nem fogadjuk el, hogy veleszületett, génekbe kódolt kényszerhelyzet lenne, manapság ugyan hangsúlyozzák ezt, de úgy tudjuk, ezt tudományosan nem lehet minden kétséget kizáróan bizonyítani vagy pláne ennyire determinisztikusan értelmezni. Ezért a homoszexualitás elítélésekor nem ugyanarról van szó, mint a rasszizmus esetében, amit a propaganda sulykol; a két dolog valójában más szinten van. A Biblia azt támasztja alá, hogy a homoszexualitás választott életforma, amely ilyen tömegméretekben és törvényesítve mindig a jóléti társadalmak civilizációs terméke: „Íme, ez volt vétke Szodomának, a te öcsédnek: kevélység, eledel bősége és gondtalan békesség volt nála és leányainál, de a szűkölködőnek és szegénynek kezét nem fogta meg. És felfuvalkodának s cselekedének utálatosságot előttem, és elveszítém őket, mikor ezt megláttam.” (Ezékiel próféta könyve 16:49-50)

 – A katolikus egyház a homoszexuális hajlamot nem tekinti bűnnek, csak a homoszexuális tettet. És önök?
– Hasonlóképp. De a keresztény pasztorációban évezredek óta megvannak azok a spirituális, démonológiai vagy pszichológiai eszközök, amelyekkel ezt a hajlamot „meg lehet feszíteni”, fel lehet számolni. Persze, csak ha az érintettnek megvan a szándéka ehhez.

– Lehet egy gyakorló homoszexuális ember tagja a Hit Gyülekezetének, és ha igen, milyen feltétellel?
– Itt a döntő kérdés az egyház és a homoszexualitás viszonya, és a kettő kizárja egymást, mert az egyház Jézus Krisztus „tulajdona”, és az ő tanítását mint az egyház alkotmányát senkinek sincs joga megváltoztatni.

– Ismer valakit a Hit Gyülekezetében, aki homoszexuális hajlamot észlelt magán? Mi történt az illetővel?
– Több ilyet is ismerek, köztük olyat is, aki azóta megnősült, nemrég született gyermekük, és az asszonykát mindig nagyon vidámnak látom, ami a legjobb bizonyíték. De ismerek küszködősebbet is – hozzáteszem, nem többet, mint a heteroszexuálisok között, mert nehézségei nekik is éppúgy lehetnek önmagukkal –, és olyat is, aki egyelőre inkább egyedül él.

Forrás: válasz.hu
SPF: kit érdekel ez a szekta?!

3 megjegyzés:

  1. teremté ádámot önmaga formájára, majd látja hogy így tökéletes, nem történik semmi érdekes a teremtményével, játszódása céljainak nem felel meg így az adott létezésmodell ( de tanul a HIBÁJÁBÓL ) ezért kettéosztja két tökéletlenné.
    namost ebből egy lépést vissza, azaz ádám eredetileg androgün, és istenével azonos forma, tehát isten is androgün.
    Hozzá legközelebbi hasonlósággal rendelkező emberek a transszexuálisok.
    a fenti szekta csupán irígykedik a melegekre merthogy isten minden teremtményében ő is ott van, ennélfogva nemtől független isten mindig mindenkiben önmagával szeretkezik s jól teszi. azaz a heterókon át is, a bibliai isten a legmelegebb homoszexuális és talán picit biszexuális pasi/csaj az univerzumban és kívül.
    Köszönöm neki hogy ezt az ajándékot bennem is megtartotta, nem engedte kinevelni/agymosni sem kioktatással, sem félelemmel, sőt, áldásnak tekintem, mert sokkal szorosabb kapcsolatot ad mint az ellentétes tökéletlennel való szex.

    ps: az adott "csatorna" tartalmát összelapátoló dolgozókat érdekelheti talán meg azt a sok tanácstalan útkereső szerencsétlent akit beszipkáznak soraikba.
    no de ítél hát ítéltetik;
    eleve a jézusival ellentétes a péterpál vonal, a bibliai evangéliumokból talán jánoséban van egy egészen pici forrástartalom, de minthogy az egész egy nagy katyvaz lett vagy ezernyi átírogatás után, nem csoda hogy a vasárnapi vidámkodáson tulajdonképp nemhogy nem idéznek szentlelket ( ostobaság is lenne merthogy eleve mindent átjár s mindenkiből kiindul )
    de szinpadon épphogy ceremoniálisan a "bukottakat" és az ahhoz kapcsolódó törmeléket idézik kb "isten kukájából"
    -múlandóak-

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csak úgy elfilóztam azon, hogy "de tanul a HIBÁJÁBÓL".
      Hibázhat-e az Isten?
      :)

      A szekta meg ezer sebből vérzik, de hát ez a szekták sajátja.

      Törlés
    2. perszehogy, hiszen létező am, csak más összetettséggel és minden mintázattal, s hogy része vagyunk, így ő megtapasztal minket. a létezés így egyfajta játék/tanulás/kisérlet ha úgy tetszik
      ( ez sem véletlenül már nem az első univerzumváltozat, finomít, amíg... no de ne lőjem le a poént a nagy gyermeki miért-kérdésekről )

      Törlés