2015. július 5., vasárnap

Zenész hírek hazánkból 61. - Bocsánatot kér a püspök a pannonhalmi visszaélések miatt

Az interjúban a főapát a homoszexualitásról is véleményt mond: „van homoszexualitás, nincs bennem ítélet”, és a saját bűnösségét hangsúlyozó Ferenc pápát idézi. A főapát az interjúban a személy feltétlen tiszteletét hangsúlyozza, aminek akkor is döntőnek kell lennie, ha valakinek fenntartásai vannak a másik ember nemi identitásával kapcsolatban. „Azt is gondolom ugyanakkor, ahogy a homoszexualitás terméketlen állapot, és talán pont az illetőnek okozza a legnagyobb gondot, fájdalmat, amint ennek az ellenkezőjét próbálják bizonygatni.”
M. atya botránya miatt a főapát az interjú végén bocsánatot kért nem csak a közvetlenül érintettektől, de általában is, „hogy mi keresztények ilyenek is vagyunk”.

Forrás: Index
SPF: nem is tehetett mást.

1 megjegyzés:

  1. lol, ferenc popsi amellett hogy a vatikán királya lett,
    a katolikus dogmaszervezet anyavallásának a tagja.
    ( ezt pedig évezrede nem merték megjátszani, no de úgy tűnik péter visszatért hogy még egyszer megtagadhassa urát)
    Az anyavallásban -a katolicizmussal ellentétben- dogma az eredendő bűn.
    az hogy bűnösséget kiált magára, eredendően, közvetlen kijelentése annak, hogy ugyan ő királya a vatikánnak, de nem keresztény!!!
    Nem fogadja el ekként jézust megváltónak, avagy annak aki az ádám-éva sztoriban az eredendő bűnt elkövetik, azaz némi vitamindús gyümölcsdiéta után rájönnek hogy hogyan teremthetnek újabb embereket.
    Persze csak mese, az igazságtól az ádi-évi sztori és a jézusmese is messze túldagasztottabb, de mégis, az ő dogmájuk, Ferenc popsinak csak tudnia kéne hogy melyik hazugságot adja elő politikailag úgy, hogy ne bukjon le ennyire mint nemkeresztény.
    ( vatikán ugye királyság államformával, szóval aki más országbeli felesküszik neki az voltaképp mijének is a nyílt elárulója?! na ezen tessék elgondolkodni... a hazájának )

    VálaszTörlés