2014. március 16., vasárnap

Hinnék benne

Nemrég az egyik ismerősöm hitetlenkedve azt kérdezte, hogy te tényleg hiszel abban, hogy meleg párok között lehet tartós kapcsolat?! Igen - mondtam. De erre alig van példa, folytatódott a hitetlenkedés. Ebben viszont igaza van. Jó, ha két ember tiszta szívből szereti egymást, akkor szerintem ott nincs baj, én tényleg hiszek benne. De valóban "trend", vagyis inkább azt látom, hogy évek múltán valami megváltozik, megtörik, elhidegülnek egymástól az emberek. Nem is kell semmi rosszra gondolni. Nem feltétlenül az új f@sz varázsa miatt, vagy mert a pina nagy úr. Jó, persze erre is sok példa van. Szóval jó esetben a probléma nem ott kezdődik, hogy jó otthon, de mással is jó lehet, hanem otthon már nem minden olyan jó, nem teljesen kielégítő, ezért jön képbe más. 

Ha párban vagy, nehezen fér bele a vadászat. Persze meg lehet beszélni, meg lehet nyitott kapcsolat is, arról tudhat a másik is, ahány pár, annyi szokás. Nekem még nem volt ilyen. Csak azon a két emberen múlik. Egészen más tészta, ha az ember egyedül van. Akkor simán lehet vadászni, szállni virágról virágra, beporozni amit be kell. Ami rövidtávon nagyon jó lehet, de hosszútávon biztos nem jó. Főleg akkor, ha ennél többre vágyik valaki. Viszont egy párkapcsolat előtt vagy után, lehet, nem is baj, ha ezt is megéli az ember. 

Egyébként jó érzés, ha az emberre vágynak, kívánják, de rossz érzés, ha csak arra kell. Egyszer régen volt ilyenem, mintha csak arra kellettem volna, szar ügy. Bár jó volt. Ha ezt helyén kezeled, nem okoz nagy problémát. 

Visszatérve az elejére, nem tudom, miért nem működik a hosszútávú kapcsolat a melegeknél, ha egyáltalán ki lehet ilyet mondani, hogy nem működik. Tényleg sok széthullik körülöttem, de én azért hinnék benne, igaz, a bölcsek köve nem nálam van... 

10 megjegyzés:

  1. Nincs remény,csak keserűség e téren...

    VálaszTörlés
  2. De az a heteróknál is így van ám. Ugyanúgy félremennek, szétmennek stb. néhány év után.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azt mondod, semmi különbség?

      Törlés
    2. Nézd meg a válási statisztikákat :)
      "Változatlanul jóval több házasság szűnik meg válás és özvegyülés miatt, mint amennyi új létrejön házasságkötés által. Az előbbiek száma 2012-ben 68 ezer, az utóbbié csak 36 200 volt." 36000 házasságra 22000 válás csak 2012-ben. Nem gondolom, hogy a melegeknél rosszabb lenne a mutató. Egyébként azért maradnak sokszor tovább együtt megcsalás stb után a heterók, mert a gyerek már összetartja őket (egy darabig). Meg sokszor a nők ugye olyan keveset keresnek, hogy félnek elválni. Soktényezős ez, bizonyos része hiányzik a meleg párkapcsolatokból, de nem hiszem, hogy sokkal rosszabb itt a helyzet, mint ott.

      Törlés
    3. Lehet így van, remélem igen. Mm érted. :)

      Törlés
  3. Na, pontosan ezt akartam írni, hogy pont annyira hiszek a hosszútávú meleg párkapcsolatokban, mint a heteróban. Talán nekünk a társadalmi támogatás miatt könnyebb, de egy normális családban a meleg gyereket is támogatják.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Könnyebb hát, bár szerintem nem a társadalmi támogatás miatt kevesebb (?) a hosszútávú kapcsolat.

      Törlés