2014. március 2., vasárnap

A nagy füzet

Azért erős film. Van benne gonosz boszorka, hűtlen feleség, gyerekeiről lemondó apa és anya, pedofil, pederaszta, gyilkos, náci, tolvaj, hazug, háborús bűnös és sok kegyetlenség. Csak a végét nem értettem, hogy miért kell, de a többi megvan. Ja, és van benne kitartás és túlélés. Az érzelmeket nem engedhetjük meg magunknak. 


8 megjegyzés:

  1. Pedig ezzel a véggel kerek a történet.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezek szerint láttad, ennek örülök. :)
      Nekem nem kellett volna ez a vég. Legalább vmi jó legyen a végén.

      Törlés
  2. Ennek a történetnek nem lehet jó a vége. Az egészet elrontotta volna. Ha happy endet akarsz, akkor nézz meg valami amerikai cukiságot. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szakadjunk ki a mindig tragédiába torkolló befejezésből. :)
      Igenis kell a jó a végére, annyi szenvedés után.
      Lehet tanulni az amcsiktól is, a jót mindenképpen. :)

      Törlés
  3. Geil műboldogságot? Nem szeretnék olyan környezetben élni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Annyi szenvedés után, amin a fiúk átmentek, szerintem nem geil műboldogságot hozott volna egy jobb vég.
      Hidd már el, hogy lehet jó is! :)

      Törlés
  4. Egy boldog befejezés kinyírta volna a forgatókönyvet. Hihetetlen és hiteltelen lett volna az a sztori, aminek az a vége, hogy srácok hazamennek és boldogan élnek, amíg meg nem halnak. Mert azok után, amin átmentek, nem lehetnek két percen belül boldogok. Nem mondom, hogy engem nem lepett meg a befejezés, de épp ez meglepetés volt benne az ütős.

    Amúgy meg ha heppiendet akarsz, tényleg nézz amerikai hülyeségeket, ahol a történetnek meg van az az íve, hogy a történet elején megismert idillbe becsap a ménkű, ám a főhős nagy áldozatok árán a történet végére eljut a mennyei boldogság állapotába. Ez szép, csak nem életszerű. Az életben nincsenek ennyire elhatárolva a dolgok, egyszerre van jelen a boldogság és a szomorúság, csak az elegy változik. Ezt Hollywood (vagy az amerikai néplélek?) nem tudja/nem meri elviselni, ezért ontja magából a szirupos cukiságokat.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Dehogy nyírta volna ki, hát nem szenvedtek eleget?!
      Dehogynem, bőven. Az a kis jó a végén semmit nem nyír ki.
      Ütős volt a vége (is), ez igaz.
      Tetszett a film, a vége is elfogadható, csak kegyetlenebb volt, mint vártam, és jó lett volna vmi feloldás. Ennek adtam hangot.

      "Az életben nincsenek ennyire elhatárolva a dolgok"
      Szerintem se, éppen ezért nem hiszem, hogy azért, mert sok fimjüknek happy end a vége, kizárná azt, hogy Közép-Európában is legyen olyan film, aminek esetleg (nem mindig) jó vége is legyen, és ettől mr egyből szirupos amerikaiak lennénk.

      "egyszerre van jelen a boldogság és a szomorúság, csak az elegy változik"
      Igen, pont ezrét lehetett volna egy jó vége, mert ebben a filmben nem volt boldogság, csak szomorúság. Márpedig szerinted is egyszerre van jelen az életben.

      Az amerikai filmipar alapvetően szórakoztat, míg az európaiban sokkal erőteljesebben van jelen az, amit meg is éltek/tünk. Meg alapvetően teljesen más jellegű filmek készülnek. Az ottani filmek a bevételért készülnek, ez a film nem azért készült. De nem hiszem, hogy az, hogy legyen NÉHA jó vége, mindezt hazavágja.
      Sőt, abból meg aztán végképp ki kellene törni, hogy erőltetjük ez a "nekünk szenvedni kell", "ez jutott", "nyalogatjuk a sebeinket", "az élet nem habostorta", "itt mindig minden szomorú, mert ez az élet rendje" stb. dolgot.

      De mindez csak egy apró észrevétel volt a film befejezéséről.

      Törlés