2014. január 8., szerda

Zenész sportolók 2. - Thomas Hitzlsperger (reakciókkal frissítve)

„Sosem szégyelltem”: coming outolt a németek futballsztárja.


Meleg és sosem szégyellte ezt – erről beszélt a német Die Zeit című lapnak Thomas Hitzlsperger német válogatott középpályás, az Aston Villa, a West Ham és az Everton korábbi játékosa. A 31 éves focista tavaly szeptemberben vonult vissza sérülései miatt.

Több élsportoló beszélt már nyíltan arról, hogy a saját neméhez vonzódik. A BBC cikkében példaként Tom Daley műugrót említik, aki egy videóban vallott arról, hogy egy férfivel jár együtt.
A labdarúgóknál viszont nagyon kevesen merték felvállalni eddig magukat. A BBC szerint Hitzlsperger a negyedik a profik között, aki a nyilvánosság elé lépett.
A focisták közül tavaly februárban Robbie Rogers, 2011-ben pedig Anton Hysen coming outolt. A legelső azonban Justin Fashanu volt a sorban: ő már 1990-ben felfedte magát a The Sunnak adott interjúban.

Forrás: HVG, BBC, Kicker, Twitter, NSO
SPF: tényleg elindult valami, az első komolyabb profi focista. WOW. Csak kimondani nehéz, Hitz....

Az meg szuper, ha az egykori, de még ma is aktív játékostársai így állnak hozzá:


További reakciók:

A német kancellár, Angela Merkel szóvivője, Steffen Seibert révén ugyancsak támogatásáról biztosította a korábbi Eb-ezüstérmes középpályást. „Nagyszerű, hogy beszélt egy számára fontos dologról. Olyan országban kellene élnünk, ahol senkinek sem szabadna aggódni a mássága felvállalása és az ebből fakadó intolerancia miatt. Ítéljük meg az alapján a futballistákat, hogy milyen értékek mentén cselekedtek a pályán és azon kívül, és úgy vélem, Thomas Hitlsperger jól vizsgázott mindkét esetben” – nyilatkozta Steffen Seibert.

David Cameron, brit miniszterelnök, a Konzervatív Párt vezetője: Mint Aston Villa-szurkoló, mindig is szerettem Thomas Hitzlsperger játékát – de mától még jobban imádom őt. Bátor és fontos lépés!

Joey Barton, a QPR balhéiról ismert labdarúgója: Thomas Hitzlsperger nagy bátorságról tett tanúbizonyságot ma. Szomorú idők azok, amikor az embernek meg kell várnia a visszavonulást választott szakmájában, hogy úgy érezze, csupán az alapján ítélik meg, amit letett az asztalra. Szégyen számunkra és a társadalmunk számára!

...és még sokan mások.

2 megjegyzés: