2014. január 2., csütörtök

Zenész hírek a nagyvilágból 135. - Leszbikus az új német környezetvédelmi miniszter

"A dobozokat bepakolta, minden készen áll a költözéshez. A szilvesztert már élettársával tölti a német fővárosban."
– olvasható a Barbara Hendricksről a Rheinischen Postban megjelent rövid portréban. A magyar fordításban a lényeg persze nem jön át: az, hogy az új német környzetvédelmi miniszter élettársa is nőnemő (Lebenspartnerin). 

A dolgot a Queer című német meleg-leszbikus lap szúrta ki, és rögtön ünnepelte is az újabb politikusi coming outot. A női élettársra vonatkozó mondatot egyébként nem Barbara Hendricks mondta, hanem a lap szerkesztői írták. A környzetvédelmi miniszter az újságnak csak arról beszélt, hogy egy üveg pezsgőt és néhány poharat is visznek a hátizsákban, és koccintanak az új évre.

Hendricks nem kommentálta az újságban megjelenteket, és magánéletének erről a részéről korábban sem beszélt. A párton belül viszont már eddig is nyílt titok volt, hogy Barbara Hendricks a barátnőjével él együtt. A 61 éves politikus eddig is aktívan kiállt a melegek jogaiért.

A dolognak most azért van jelentősége, mert ő lenne az első leszbikus miniszter Németországban. A szociáldemokraták eddigi pártpénztárnoka egyébként sokak meglepetésére került be végül Angela Merkel nagykoalíciós kormányába. 

Forrás: Index
SPF: az előző kormányban a külügyminiszter volt meleg, most a hölgy leszbikus. Vajon mikor lesz nyíltan meleg magyar miniszterünk? 2050?

3 megjegyzés:

  1. Luxemburgban a kormányfő és a gazdasági miniszter is meleg.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nahát, milyen kis buziállam. :D
      Én kérek elnézést!!!

      Törlés
  2. Ja, ha csak ők ketten melegek a teljes népességből, akkor is több mint a világátlag. :D

    VálaszTörlés