2015. május 19., kedd

Zenész hírek a nagyvilágból 179. - A meleg párokat ábrázoló közlekedési lámpákat véglegesítik Bécsben

Állandó jelleggel Bécsben maradnak azok a gyalogos közlekedési lámpák, amelyek párokat, köztük azonos neműeket és egy szívet ábrázolnak.

A vasárnap kezdődött Eurovíziós Dalfesztivál, a Life Ball jótékonysági bál és a júniusi melegfelvonulás alkalmából megváltoztatott jelzőlámpákat a rendezvények végén, júniusban eltávolították volna, ám Maria Vassilakou, a bécsi önkormányzat közlekedési kérdésekkel foglalkozó illetékese kedden bejelentette, a lámpák maradnak az osztrák fővárosban.


Bécs 50 jelzőlámpájának egyalakos ábráját változatták meg egy hete, ezek egy-egy párt ábrázolnak: férfit és nőt, két nőt vagy két férfit. A bécsiek így akarják felhívni a figyelmet a toleranciára és az elfogadásra.

Vassilakou szerint a lámpák "kulturális rangra emelkedtek". Több mint húszezer ember lájkolta azt a Facebook-oldalt, amely az új közlekedési lámpák mellett kampányol. A jobboldali osztrák Szabadságpárt azonban közölte, hogy panaszt emel a bíróságon Vassilakou ellen a közlekedési szabályok megsértésért, és az adózók pénzének elherdálásáért.

A Kronen Zeitung című osztrák újság értesülése szerint a városnak 63 ezer euróba (több mint 19 millió forintba) kerültek az új lámpák. 

Tavaly Conchita Wurst osztrák transzvesztita énekes nyerte az Eurovíziós Dalfesztivált. Az idei rendezvény jelmondata: Building Bridges (Hidakat építünk), a fesztivál a tolerancia és a sokszínűség jegyében zajlik. A fesztivál idején a homoszexualitáshoz kapcsolódva több programot is szerveznek az osztrák fővárosban.

Forrás: Inforádió, krone.at
SPF: mókás, de fontos is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése