2015. május 26., kedd

Pannonhalma

Várszegi Asztrik szerint a bántalmazás másik formája a diákok testi intimitásának a megsértését, egészen pontosan illetlen érintéseket jelentett, ami első hallásra nem tűnik olyan borzasztónak, hiszen a közvélemény szexuális bántalmazáson szinte kizárólag csak a kifejezetten durva praktikákat érti, valójában azonban egy érintés is lehet súlyos dolog.

Amikor az áldozatok érzelmileg labilis állapotban voltak, az elkövető ilyen módon gondolta lenyugtatni őket. Noha egyetlen diák sem számolt be arról, hogy ezeknek az érintéseknek erotikus töltete lett volna, mégis mindegyiküket trauma érte – nyilatkozta a Nők Lapjának Várszegi Asztrik.

Forrás: Origo
SPF: meg a lónak a faszát! Sajnos én is tudok olyanról, akit ott erőszakoltak meg. Az nem illetlen érintés, hanem erőszak, b. meg! Mégpedig a legdurvább, amit egy felnőtt egy kamaszgyerek ellen elkövethet. 
Először én is azt gondoltam, hogy ez nem maradhat így, erről szólni kell, de nem várhatjuk el egyik áldozattól sem, hogy kiálljon, hiszen ez mindenkinek borzasztó szégyen. Főleg azokban a keresztény-konzervatív körökben, akik oda küldik tanulni a gyermekeiket, és el sem tudják képzelni, hogy ott ilyen lehet. Először nem is hinnének a gyereknek... Meg talán másodszor se. Ember legyen a talpán, aki ilyen átélt, és utána felállt, egyedül...
(Nem akarom lehúzni az intézményt egy ember miatt, de az az egy is borzasztó károkat okozott. 10 én után történt valami...)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése