2015. május 21., csütörtök

Zenész hírek hazánkból 54. - Kiakadt azon, hogy a nyugati filmek normális emberekként ábrázolják a melegeket

Szikszai Péter írása sok szempontból csúcsteljesítmény, cikkében gyakorlatilag azon kesereg, hogy mára a melegek el tudták érni, hogy a nyugati médiában normális emberekként ábrázolják őket. Döbbenet, tényleg.

Szikszai szerint nem annyira érdemes foglalkozni azzal, hogy mi van a melegfelvonulásokon, vagy mit üzennek a nagykövetek, mert ilyenkor mindig elmegyünk a lényeg mellett:

A melegjogokért vívott küzdelem nem az utcán folyik, hanem a médiában. A külföldi kereskedelmi tévék élen járnak a másság elfogadtatásában.
És, teszi hozzá:
A tévéből ömlenek ránk a homoszexuális témájú filmek, és a mindennapi életről szóló alkotásokban is rendre megjelennek a meleg karakterek. És igazából innentől ömlenek a hibátlan mondatok, itt van például egy egész bekezdés:

“A homoszexuálisokat már nem lehet sztereotípiák alapján beskatulyázni. A másság a tévén keresztül jelenik meg leginkább. A televíziók műsoraiban a lehető legmanipulatívabb módon kaptak helyet a melegtémák. Míg a Pride magamutogató extravaganciája általában bumeránghatású, addig a televízió észrevétlenül hozza be és fogadtatja el velünk a homoszexualitást.Úgy teszi mindennapi jelenséggé, hogy azonos nemű párok gyermeket fogadnak örökbe, hogy az erről folytatandó társadalmi vitát figyelmen kívül hagyja.”

Majd Szikaszai saját élményeinek összefoglalásába kezd, ami azon alapult, hogy távirányítót vett a kezébe, de akárhova kapcsolt, mindenhol buzikat talált.

Ráadásul a rendezők nagyon aljas módszereket eszelnek ki, például ismert színészeket kérnek fel, ezzel is csak növelve a nézői érdeklődést. Lehetne valami tiltás, hogy híres színész nem játszhat homoszexuális karaktert, rögtön vissza is szorulnának ezek a témák!

Súlyosbító körülmény, ha a melegtéma a vígjátékokban jön elő Szikszai szerint:
"Ha nevetsz valamin, akkor elfogadtad."

Forrás: 444, NapiGazdaság
SPF: ez de hülye...

2 megjegyzés: