2013. augusztus 20., kedd

Zenész hírek a nagyvilágból 124. - Visszahívhatnak egy melegekről szóló könyvet az orosz könyvesboltokból

Egy melegekről szóló könyv visszahívását követeli a szaratovi régió egyik tisztviselője. Alekszandr Lelikovnál egy Melegek. Akik megváltoztatták a világot című kiadvány verte ki a biztosítékot, amely olyan híres, közismerten homoszexuális művészek életét mutatja be, mint Elton John, Freddie Mercury, Oscar Wilde vagy éppen Gianni Versace.

Lelikov ugyanakkor „melegpropagandának” tartja a könyvet, kifogásolta, hogy a boltban a kötetet a gyerekkönyvektől nem messze helyezték el, és követelte, hogy a kiadványt vegyék le az orosz üzletek polcairól. Kérése nem kizárt, hogy meghallgatásra talál, orosz sajtóhírek szerint ugyanis egy Olga Batalina nevű képviselőnő ugyancsak azt szorgalmazza, hogy a jövőben ellenőrizzék a könyvesboltokat a szaratovi régióban, és büntessék meg a melegirodalmat árusító létesítményeket.

Vlagyimir Putyin orosz elnök június végén írta alá a „nem hagyományos szexuális kapcsolatoknak a kiskorúak körében való propagálását” tiltó törvényt, emiatt pedig több nemzetközi szervezet is aggodalmának adott hangot a közelmúltban.

Forrás: Könyves blog
SPF: rossz nézni, ahogy az oroszok erőlködnek ezzel a szánalmas homofóbiával...

1 megjegyzés:

  1. Tényleg szánalmas és dühítő is. Az viszont jó, hogy mennyien kiállnak ellene, és próbálnak különböző eszközökkel és tettekkel segíteni. Itt most pl. orosz vodka bojkott van, egyetlen meleg helyen sem lehet azt venni, mindenhonnan száműzték az itallapokról.

    VálaszTörlés