2013. augusztus 6., kedd

Zenész hírek a nagyvilágból 121. - A focinak jót tennének a felszabadult meleg játékosok

A homoszexualitást szemérmesen, olykor indulatosan kezelő labdarúgást felrázhatja egy kicsit, hogy az idei amszterdami melegfelvonuláson részt vett a holland szövetségi kapitány, Louis van Gaal is. A holland szövetség szerint meg is kell mutatni, hogy a focinak csak jót tesz, ha önazonos, felszabadult játékosok mennek ki a pályára. (...)

Augusztus 3-án Európa egyik legjelentősebb melegrendezvényének a fénypontja volt, amikor hetven-nyolcvan hajó, köztük a KNVB hajója, végigment az amszterdami csatornákon. A nyitottság és tolerancia témájában amúgy úttörőnek számító Hollandiában is nagy szó, hogy labdarúgók is megjelentek egy melegrendezvényen, egyrészt azért, mert egyelőre egyetlen holland játékos sem élt a coming out lehetőségével, másrészt azért, mert a homofób rigmusok nem idegenek a holland stadionok világától sem. (...)

„Tizenkét évvel ezelőtt Hollandia volt az első ország, amely engedélyezte a melegházasságot, és mára már a világ több országa követte a holland példát. Van egy mondásunk: ha egy bárány átmegy a hídon, a többi is követni fogja. Azt várom, hogy ez a kezdeményezés inspirálja majd a többi országot. 

Forrás: Origo
SPF: Hollandia ebben is első, bár kicsit szomorú, hogy még ott is ilyen nehézkes a dolog, de amúgy örömhír. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése