2013. május 29., szerda

Zenész hírek a nagyvilágból 112. - Egybekelt az első francia melegpár

Vincent Autin és Bruno Boileau az első meleg pár, akik Franciaországban összeházasodtak. A 40 éves Autin és a 30 éves Bileau a montpellier-i városházán mondta ki a boldogító igent. A szertartáson, melyen saját jogon is több száz vendég vett részt, megjelentek a francia és nemzetközi sajtó képviselői is, többek között az Al Jazeera és a CNN is. A szertartást Hélène Mandroux polgármester vezette.
000 Par7571237

Mivel Franciaország-szerte nagy tüntetések zajlanak a melegházasság ellen, az eseményt magasfokú biztonsági készültség kísérte. A párt a rendőrség kísérte a szállodából a városházához, ahol támogatóik mellett a melegházasság ellenzői is feltűntek. A magas biztonsági kockázat miatt döntött úgy a város vezetése, hogy az eredeti tervekkel ellentétben mégsem közvetítik a szertartást több kivetítőn a belvárosban.

A polgármester elmondta: történelmi pillanatnak tartja az első francia melegházasságot. Hozzátette: „Az önök története részévé vált országunk történelmének, tanúsítva, hogy társadalmunk előrelép a diszkrimináció elleni harcban. A házasságra vonatkozó törvény a szabadság, egyenlőség és testvériség szellemében fogant.″ A szocialista polgármester emlékeztetett: François Hollande elnök egyik legfontosabb kampányígérete a melegházasság törvénybe iktatása volt.

Miután kimondták a boldogító igent, Autint és Boileaut férjjé és férjjé nyilvánította a pogármester, majd miután aláírták a hivatalos dokumentumokat, Frank Sinatra a Rém rendes családból is ismert Love and Marriage című száma köszöntötte a párt.

Manuel Valls belügyminiszter nyilatkozatban figyelmeztette azokat, akik esetleg az esemény megzavarását tervezték: „Elfogadhatatlan, hogy bárki megpróbálja tönkretenni ezt az életre szóló pillanatot.″ – mondta.

Forrás: Index
SPF: éljen az ifjú pár!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése