2013. május 21., kedd

Zenész hírek a nagyvilágból 111. - 18 éves leszbikust vádolnak megrontással


A 18 éves Kaitlyn Huntot, a floridai Sebastian River középiskola végzős pompomlányát kiskorú megrontásával és kiskorú elleni erőszakkal vádolják, miután kiderült, hogy leszbikus viszonyt folytat egy 15 éves iskolatársával – adta hírül a Huffington Post.

Kaitlyn édesanyja, Kelley Hunt-Smith most a Facebookon keresztül fordult a nyilvánossághoz, elmondása szerint a 15 éves lány szülei rosszul kezelik a helyzetet: „Sosem kerestek meg, hogy beszéljünk, mint szülő a szülővel. Soha nem említették, hogy bajuk van azzal, hogy a lányaink járnak. Tönkre akarják tenni a lányomat, mert azt hiszik, ő tette a lányukat leszbikussá″ – írta.
Kaitlyn édesapja, Steven R. Hunt, Jr. elmondta: a kapcsolat azonnal kiverte a biztosítékot az iskolában, Kaitlynt azonnal kidobták a kosárcsapatból, mert az edző szerint a leszbikus kapcsolat felesleges drámázással járt volna (a lányok a csapat edzésén találkoztak). Utána még rosszabbra fordult a helyzet: február 18-án letartóztatták Kaitlynt, ráadásul a címét is nyilvánosságra hozták.

Eközben a megrontott barátnő szülei többször is megpróbálták Kaitlynt kirúgatni az iskolából, de erre az iskola eredetileg nem volt hajlandó, egy bírói döntés pedig engedélyezte neki, hogy tovább járjon a Sebastian Riverbe, feltéve, hogy megszakítja a kapcsolatot barátnőjével. Ennek ellenére végül az iskola a szülők nyomására kitette hetekkel a tanév vége előtt.

Kaitlyn édesanyja elmondta: Kaitlyn egy másik iskolába jár a tanév végéig, de részt vehet régi iskolája végzős rendezvényein és hivatalosan a Sebastian Riverben fog végezni. Az iskola vezetése nem válaszolt a sajtó megkereséseire. A szülők beszámolói szerint egyébként a Sebastian River mosdóiban „Kaitlyn pedofil″ falfirkák jelentek meg.

Az államügyész vádalkut kínált a leszbikus lánynak: ha elfogadja, két év házi őrizet és egy év próbaidő vár rá, valamint bekerül a bűnügyi nyilvántartásba, vagyis priusza lesz, amivel nehezen fog tudni elhelyezkedni. A change.org-on több mint 75000-en írták alá azt a petíciót , mely a Kaitlyn elleni vádak ejtését követeli. Kaitlyn szülei emellett Facebook-csoportot indítottak lányuk támogatóinak.
Az Anonymous #OpJustice4Kaitlyn twitter-oldala szerint Kaitlyn egy „okos fiatal lány, aki egy kölcsönös megegyezésen alapuló leszbikus viszonyt folytatott, melyben ő és barátnője is kiskorúak voltak. Nagy jövő áll előtte, és emberek ezrei készek arra, hogy megakadályozzák, hogy kettős mércétekkel tönkretegyétek az életét.″

Miközben több tucat tüntető követelte irodája előtt, hogy szálljon le a leszbikus lányról, Deryl Loar seriff elmondta: az ügy nem szexuális orientációról szól, hanem a lányok életkoráról. Loar elmondta: a leghelyesebb, ha 18 év felett mindenki csak vele egykorú vagy idősebb párt választ.

Forrás: Index
SPF: mi a helyes?

2 megjegyzés:

  1. Ez úgy faszság ahogy van. Nyilván messzire vezetne, ha vitát nyitnánk arról, hogy van-e értelme a beleegyezési korhatárnak, és egy bizonyos szempontból valóban a fiatal- és kiskorúakat védi a pedofil támadásoktól. De a törvény alkalmazásánál figyelembe kell venni a meghozatal indokát, és egyéni mérlegelés alapján lehet arra a következtetésre jutni, hogy bár a lányok kapcsolata sérti a törvény betű szerinti értelmét, a szellemét már kevésbé.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezért kellene valahogy úgy szabályozni, hogy az ilyen esetek elkerülhetőek lennének. De te tudod jogból, hogy ez nem olyan egyszerű, de nyilvánvaló, hogy jelen esetben a törvény célja nem ez volt.

      Törlés