2016. szeptember 25., vasárnap

A migránsok már a boltban vannak!

A minap egy migráns volt a pénztáros a közeli - német multihoz tartozó - boltban. Töri a magyart, de megértette magát. Kedves, normális volt. Nem tudom honnan jött, de valahonnan keletről. Látszott, hogy egy kicsit összesúgnak az emberek, de nem volt semmi beszólás. 
Nyilván azért vették fel, mert itt, vagy a határon túlon született magyar már nem nagyon ül be pénztárosnak annyi pénzért. Ismertek a kereskedelmi dolgozók hiányáról szóló problémák ugyebár.
Semmi változás nincs abban, ami történik, 1. nyilván nem minden migráns terrorista, 2. nyilvánvalóan valami nem működik az integrációban. 
Számomra a legnagyobb talány továbbra is a kisérő nélküli kiskorú. Azt hogy?! Na őket nem kellene az út szélén hagyni, nem? Mint jó keresztény ugyebár.
Ez a kampány (nem csak a plakát, hanem a gépezet) rémes. Nem is akarok vele foglalkozni.
Mindenki csak a saját politikai céljaira  használja fel ezt a problémát, és nagyon kevesen dolgoznak azon, hogy tényleg legyen valami normális megoldás. Egyik szélsőséggel se tudok mit kezdeni.

Mindeközben Svájcban továbbra is mindenről (!) népszavaznak. 

5 megjegyzés:

  1. És mennyire hiányzik az ilyen értelmes gondolkodás, a nem fekete-fehérben gondolkodás, az érvek, a viták, ajjjjj. Néha szinte megsajnálom az ilyen Gyürk András és Pokorni-féléket, hogy nekik is adni kell a hangjukat és arcukat a kampányhoz, de a gépezetnek mûködnie kell, a pártfegyelem meg pártfegyelem. Elég undorító az egész.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! :)
      Pokorni azért kiszól, de nem véletlenül van a partvonalon.
      Meg amit ma Gémesi kapott...

      Törlés
  2. ahogy a meleg sincs ráírva az emberekre, úgy ezt sem látod, habár a testbeszéd/mozgás megfigyelése elárulja hogy az illetőt kiképezték-e zsoldosnak fegyveres és kéziharcra, de a meleget is abból szúrod ki, hogy kit-mit néz meg, a mozgásból csak az khmm... erőteljesebben képzettet.
    az alapelv emberileg ugyanaz mint régen,
    a vendég önmagát hozza, ne a háborúját vagy ami a vallási feszültséget okozta a térségben.
    ( aki élni jön az éltessék,
    aki ölni jön az ...)

    VálaszTörlés
  3. Azért sokakra rá van írva. :D Vagyis úgy, ahogy írtad, látszik.

    Egyetértek, aki rossz szándékkal jön, vagy nem tudja elfogadni az itteni szokásokat, szabályokat, nincs maradása.
    Aki viszont valódi menekült és el tudja fogadni, befogadható. Nyilván nem 100 millió ember, hanem amennyit elbírunk.

    VálaszTörlés
  4. Én úgy gondolom, hogy nem szabad általánosítani, mert migráns és migráns között is hatalmas különbség van... Nekem sincs bajom velük, plusz az egyik német multihoz tartozó boltot (sárga körben L betű xD) imádom :D

    VálaszTörlés