2016. február 15., hétfő

Zenész hírek a hazánkból 75. - Elítélték a brazil melegeket rugdosó két magyar férfit

Közösség tagja elleni erőszak miatt egy év hat hónap felfüggesztett börtönbüntetésre, illetve közérdekű munkára ítélte a bíróság azt a két fiatal férfit, akik 2014. április 21-én megrúgtak, majd leköptek két Budapesten tanuló brazil meleg diákot. Az esetről a sértetteket képviselő Háttér Társaság írt.

Levi és Lucas egy brazil állami ösztöndíj keretében egy éven keresztül Magyarországon tanultak. 2014. április 21-én éjszaka egy közös filmnézés után egy harmadik barátjukkal hazafelé tartottak, amikor két férfi beléjük kötött: angolul kérdezgették tőlük: melegek-e, voltak-e már nővel. A fiatalok próbáltak szabadulni a helyzetből, de támadóik útjukat állták, egyiküket megrúgták, másikukat leköpték, miközben támadóik folyamatosan buziztak.

A két fiatal a Háttér Társaság jogsegélyszolgálatának segítségével feljelentést tett a rendőrségen, akik egy környékbeli bankautomata adatai alapján beazonosították az elkövetőket. A bíróság mindkét vádlottat bűnösnek mondta ki bántalmazással elkövetett közösség tagja elleni erőszak bűntettében. A bíróság a sértettet megrúgó férfit egy év hat hónap - két év hat hónapra felfüggesztett - szabadságvesztésre, társát a támadásban bűnsegédként való részvétel miatt 120 óra közérdekű munkára ítélte.

Forrás és folytatás: Index
SPF: viszik a "jó hírünket"...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése