2013. november 24., vasárnap

Zenész hírek hazánkból 35. - A zsidóknál is áll a bál

"Aki homoszexuális, és közben érinti a Tórát, ne tegyen javaslatokat" - zűr a Mazsihiszben."

Homoszexualitása miatt kárhoztat a volt Mazsihisz-elnök fia egy közgyűlési tagot. Az illető javasolta, hogy a Mazsihisz határolódjon el egy korábbi, balul sikerült segélyakciójuktól.

"Nekem egy olyan ember, aki homoszexuális, (...) közben érinti a Tórát, olvas belőle, kántorkodik, és még a közgyűlés tagja is, ne tegyen javaslatokat" - idézte az Index Feldmájer Mátét, a Mazsihisz volt elnökének fiát, aki egy pénteki levélben fakadt ki a közgyűlés egyik tagja, S. Dávid ellen. A nyáron leváltott elnök, Feldmájer Péter fia a közgyűlés több mint száz tagjának elküldte a levelet.

Feldmájer, aki a zsidó hitközségi szövetség ifjúsági csoportjának vezetője, arra reagált, hogy S. Dávid elítélő nyilatkozat kiadására tett javaslatot a csenyétei segélyakcióval kapcsolatban.
Csenyéte az ország egyik legszegényebb, cigányok lakta települése. A héten a Magyar Iszlám Közösség és a Mazsihisz közösen osztott használt ruhát és tartós élelmiszert a rászorulóknak, ám a segélyosztás módját nem a legkörültekintőbben választották meg, és a csenyéteiek között már-már tömegverekedésre került sor. Ettől a balul sikerült akciótól határolódott volna el S. Dávid.

Mint írta, "kellemetlen kötelesség", de muszáj elhatárolódniuk a segélyosztástól általános megítélésük, illetve céljaik és hitelveik megerősítése érdekében.
Feldmájer Mátét válaszáért többen elítélték és felszólították, hogy mondjon le ifjúsági vezetői pozíciójáról. Szerinte ez csak egy újabb "Feldmájer-ellenes akció".

Forrás: HVG, Index
SPF: összességében nem is baj, hogy kibuknak ezek a dolgok, és egy kicsit egymásnak esnek, mert legalább elkezdődik valamilyen vita. Még akkor is, ha ez a fajta buzizás - tanult emberektől - elég kínos. 

2 megjegyzés:

  1. Szerintem meg az sosem szül jót, ha "egy kicsit egymásnak esnek" - sem a zsidók, sem a cigányok/romák, sem a melegek... Vitatkozni, megbeszélni úgy is lehet, hogy nem akarom a másikat agyoncsapni. Persze, a szeretet jegyében :/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Alapból nem jó, persze, de az ilyen konfliktusokból lehet előre lépni.

      Törlés