2016. augusztus 24., szerda

Zenész hírek a nagyvilágból 229. - Halálbüntetést is kaphatnak, mégis nyilvánosságra hozta a Wikileaks több ezer szaúdi meleg nevét

Azzal vádolják, hogy a WikiLeaks szivárogtatóportált, hogy hanyagul és figyelmetlenül járt el akkor, mikor nyilvánosságra hozta több ezer szaúdi állampolgár adatát. A listákon olyan személyek szerepelnek, írja a Pinknews, akik
  • melegek,
  • HIV-fertőzöttek,
  • apasági viták szereplői,
  • vagy szexuális erőszaknak voltak áldozatai.

Szaúd-Arábiában mind a mai napig büntetik, akár kivégzéssel a homoszexualitást. A Wikileaks-et kritizálók szerint indokolatlanul teszik ki támadásoknak a megnevezett embereket. A Julian Assange vezette szervezett azzal védekezett, hogy a nyilvánosságra került listák nem szolgálnak új információval a szaúdi kormányzat számára, hiszen tőlük származik. Azaz miattuk senkit nem fognak megbüntetni, mert már úgyis ismertek voltak a hatóságok előtt.

Azt a Wikileaks figyelmen kívül hagyja, hogy mondjuk a melegekről környezetük nem feltétlen tudta, hogy milyen a nemi indentitásuk.

Forrás: 444
SPF: remek...

2 megjegyzés:

  1. csak mondjuk eddig a vezetőség nyomást gyakorolhatott rájuk, addig is kb nem jelentették fel őket de mondjuk belső megfigyelésre használhatta őket, ha másra nem, állambiztonsági céllal ( ez mindenhol van, kivéve ahol nem bü tethető !! ). immár nem zsarolhatóak ergo záros időn belül ki lesznek ... iktatva.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, ilyen nálunk is volt, sajnos, könnyű "használni" őket.
      Én is ettől félek, ez most hülyeség volt Assange-tól.

      Törlés