2016. augusztus 31., szerda

Zenész hírek hazánkból 88. - Ordas buzizással magyarázza a FourFourTwo, hogy miért van válságban a foci

A FourFourTwo magazin magyar kiadása eléggé ismert arról, hogy egészen megdöbbentő stílusban ír bizonyos témákról, majd képes hasonló hangnemben vitába szállni a saját kommentelőivel. Most a Napi 7-es nevű rovatukban egészen új szintet lépett Bodnár Zalán, aki a nemzetközi futball színvonalának hanyatlását a buzis mezszínekben és cipőkben látja.

Ráneztem erre a Morenóra, a kis buzis csurijára, és azon gondolkodtam: ez most tényleg gyerekek példaképe kellene, hogy legyen? (Kezében a labda is a leggusztustalanabb színekben "pompázik")

- írja Bodnár, az online felület főszerkesztője Alberto Morenóról, a Liverpool játékosáról. Nyilvánvalóan ízlés kérdése, hogy valakinek mennyire tetszik a halvány kék vagy a rózsaszín mez, de az a nettó sötétség egészen új szintje, hogy a FourFourTwo ebbe belekeveri a nemi identitást és a szexuális orientációt, majd egy hasonlóan nevetséges módon megmagyarázza, hogy na, ezért annyira szar ma a foci. Bodnár annyira felhúzta magát a nem tradicionális mezeken, hogy szinte egy mondatot sem gépelt le az említésük nélkül.

Tíz gól esett a múlt héten a Sevilla-Espanyol meccsen, mondjuk egyre sem emlékszem, mert az maradt meg, hogy az Espanyol játékosai rózsaszín sportszárban játszottak, míg a hazaiaknál majdnem minden futballistának rózsaszín vagy piros cipője volt (az Espanyolnak kék-fehérben kellene játszania, ehelyett fekete-fekete-rózsaszínben volt).

Igazából az a nagyon szomorú a FourFourTwo írásában, hogy Bodnár mintha attól félne, hogy emlékezetes gólok helyett rózsaszín sportszárak maradnak meg csak neki a mai futballból. Márpedig a cikk alapján a FourFourTwo a következő logika mentén működik:

rózsaszín ruha---->melegek---->a focisták melegek/lányosak----->az emberek egy idő után ettől melegek/lányosak lesznek

Forrás: comment.blog
SPF: nekem se tetszik a rózsaszín, de azért ez nagyon súlyos...

4 megjegyzés:

  1. szimpla paranoiás előítélet egy szakmailag és morálisan kiégett embertől.

    VálaszTörlés
  2. A Staxusos focis fiúk nem rózsaszínben vannak, igaz, főképp nem is fociznak ;)

    VálaszTörlés
  3. majd ha az étel/ital/cumi-gyártók nem adnak az emberek szájába nőihormon analógokat, főleg a növekedési korszakaikban kb első 20 év, beleértve a lágyítószerek némelyikét és a fitoösztrogéneket is majd akkor nem lesznek lágyabb felépítésűek ( kevésbé csontos kevésbé izmos kevésbé lestrapált )
    de anyuka fogamzásgátlója sem feltétlen ideális a szoptatás során, hogy a sör-kávé-kóla-cigi-pirított/pörkölt ételek tizenéveskori fogyasztását is hasonló eredményre vezetőként ki ne hagyjam.
    Alapvetően a szülő/nevelő döntésmintázatainak az eredménye, még ha tudatlanul is.

    VálaszTörlés
  4. SPF, Az médiamassza-észrevétel bejegyzésed egyébként elgondolkodtatott picit más irányba is, főleg az utolsó soraid mentén,
    'Persze a rövi+csőlátásuk miatt'-, de egyébként miért nem veszik észre az egyébként gondolkodásra is képes átlagtömegek sem,
    hogy talán épp az elmúlt évtizedek kirekesztősdi-buzizós-kötözködős-nincsjobbdolga típusú kvázipolitikusok médiacirkuszainak eredményeképp, a konditerem és testkultúra + az igényesebb belső-önmagunkra figyelés okán, ma a melegeknek csak nagyon kis aránya "lányos" azaz lágyabb alkat és viselkedés, a többség már lassan a valóban maszkulin alkat egy negyedét-harmadát ( ha a biszexualitást -minthogy az félig meleg- is nézem, akkor jóval több mint felét ) teszi ki,
    hiszen az előbb említett táplálkozás-biológiai összefüggések és a városi fizikumnövekedést gátló életmódok miatt épp hogy a heterók a buzis-lányos srácok. Ma már helytálló információkhoz is hozzáférnek a fiatalok, így nem erőltethetőek olyan nemi sztereotíp szerepsémák a fiatal önmagukat érteni kezdő melegekbe, hogy " ők pasikhoz éreznek vonzást, ezért női viselkedésmintákat kell követniük", csak mert a heteróorientált köznevelés csupán két élet-szerepet erőltetett a múlt században...
    persze tudom, tévé+meló+pia hármason csendes befordultságban tengődő átlagnak nehéz olyasmin gondolkodni főleg közösségben ami nem populáris téma, de azért az átlagember mindíg is jobban látta és érezte a világ változásait mint az átlagon kívüli médiamajmok és hiénák ( politikusok is ideértve )

    VálaszTörlés