2016. augusztus 18., csütörtök

Zenész hírek hazánkból 87. - Büszke melegházasságban él az '56-os emlékdal szerzője

Desmond Child részben magyar származású amerikai zenei producer, aki most az '56-os emlékdal megkomponálásával került a hírekbe, 27 éve él együtt, három éve immár melegházasságban a partnerével. Két fiút is nevelnek, és szerintük ezzel nincsen semmi probléma, sőt, Child szerint „amikor van egy igazi otthonod gyermekekkel, akkor találkozol Istennel”.

Alternatív család

Desmond Child Amerikában nem csak producerként, hanem a melegjogok harcos képviselőjeként is ismert. Ő maga 27 éve él együtt partnerével, Curtis Shaw filmproducerrel. Child és Shaw 14 éve nevelik ikerfiaikat, három éve házasodtak össze New Yorkban. 

Házasságáról és férjével közösen nevelt gyermekeikről Child szívesen beszél interjúkban, sőt, dokumentumfilm is készült a Tennessee-beli Nashville-ben élő meleg családról.

Child és Shaw a The Tennessean-nak arról beszéltek: nehéz volt melegként felnőniük és ezzel megbékélniük, de 1989-ben egymásra találtak és összekötötték az életüket. Child szerint különleges lelki kapcsolatuk van ikerfiaik biológiai anyjával is, olyan az egész, mint egy nagy család. Childék ikerfiainak keresztapja Jon Bon Jovi volt. „Fogalmunk sem volt, milyen lesz majd családban élni, de aztán egy gyönyörű, kiterjedt, szerető, alternatív modern család lett belőlünk” – mondja a gyermekek biológiai anyja, Angela Whittaker, aki mormonnak született, de aztán a nashville-i zenei életben próbált szerencsét, így találkozva Childékkal.

Desmond Child és párja a New York-i Central Parkban házasodtak össze, egy episzkopális keresztény lelkész adta össze őket, és ott álltak mellettük a fiaik is.

„A mi gyermekeink ugyanolyan szentséget jelentenek számunkra, mint bárki másnak a saját gyermekeik. Egy világban, ahol a családjaink és a gyermekeink is ki vannak rekesztve jogilag és különböző vallási csoportok részéről, fontos számunkra, hogy beszéljünk erről” – mondta Child néhány éve, még a melegházasság általános amerikai bevezetése előtt.

Szerinte nincs értelme arról beszélni, hogy a meleg párok nem tudnak gyereket nemzeni és ezért nem házasodhatnak, hiszen nyolcvanéves emberek is házasodhatnak, pedig nem lehet gyerekük. A melegek pedig nem terméketlenek, így nincs is miről vitázni. „Amikor van egy igazi otthonod gyermekekkel, akkor találkozol Istennel” – vallja Desmond Child.

Forrás: Mandiner
SPF: hoppá. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése