2016. április 8., péntek

Zenész hírek a nagyvilágból 217. - Ferenc pápa elutasítja a melegek elleni diszkrimináció minden formáját

Ferenc pápa integrációt, pozitív jövőképet és reményt szorgalmaz a mai világ és társadalom problémái közepette élő családok számára - mondta Christoph Schönborn bécsi érsek a latinul Amoris laetitia, magyarul A szeretet öröme kezdetű apostoli buzdítás vatikáni bemutatásán pénteken.

Az apostoli buzdítás ítélkezés helyett kísérést szorgalmaz az elvált és polgárilag újraházasodott hívők számára, és elutasítja a homoszexuális emberekkel szembeni diszkrimináció minden formáját.

(...)

A dokumentum leszögezi, hogy a keresztény család egy férfi és egy nő közötti házasságon alapul. Ugyanakkor elutasítja a homoszexuális emberekkel szembeni diszkrimináció minden formáját. „Ferenc pápa nem osztályozza az embereket, azt látja, hogy a családok élete dinamikusan változik. Útmutatást kíván adni, túllépve a mai gondolkodásmódon, amely teherként kezeli a családokat” – mondta Schönborn bíboros.

Forrás: Index, MNO
SPF: Amen.

1 megjegyzés:

  1. Elôször csak örültem, amikor elolvastam a hírt, de csak mostanra fogtam fel, hogy milyen nagy jelentôsége és hatása is van ennek az egész katolikus világra, "egyszerû" hívôktôl az egész egyházat mozgató egyházi vezetôkig és politikusokig. :)

    VálaszTörlés