2016. április 27., szerda

Erre a Felházra

SZEX, MELEGEK

Ádám szerint nem nehezebb ma jó kereszténynek lenni, mint más korszakokban. A történelmi egyházak nagy hiányossága, hogy eddig sosem magyarázták el, mitől is lehet jó, vagy milyen előnyei lehetnek például annak, ha az ember kivár a szexszel a párkapcsolatában. „A mi hitünk szerint, ha valaki megcsúszik, elbukik bármilyen kérdésben is, az nem baj. Ezek pont azért történnek, hogy megtanuljunk bizalmat érezni Isten iránt, aki, ha elesünk, felemel minket. Olyan ez, mint mikor a gyerek járni tanul: megbotlik, de ahelyett, hogy leszidnánk, felsegítjük, és ő megy tovább. Ennek van egy jó fajta eufóriája, ami tüzet lobbant benned, ettől helyreáll az életed és így a közösséged, majd az egész nemzeted élete is.”

Ádám szerint nem szabad ítélkezni mások felett, és ezt a korábbi pápákhoz képest már a maga nemében liberálisan gondolkodó Ferenc pápáról is el lehet mondani. „Én úgy értelmezem Ferenc pápa szavait, hogy nem szabad például elítélni embereket azért, mert melegek, ugyanakkor ő azt is mondja, hogy jobb nekik, ha a homoszexualitást nem gyakorolják. Ezt én is így gondolom. Nem hinném, hogy genetikus lenne a homoszexualitás, ennek inkább szocializációs okai vannak, hiszen Isten sem Ádámot és Zolit teremtette. A Felház teljesen befogadó a melegekkel szemben, biztos, hogy most is sokan vannak itt közülük. Szerintem hatalmas bűn az egyháztól, hogy megbélyegezte és kiközösítette a homoszexuálisokat, míg mondjuk azokat nem, akik például alkoholproblémákkal küzdöttek.”

Forrás: vs.hu
SPF: 
1. Én hiszek Istenben, de ez a látványos megélés nekem is kicsit furcsa. Milyen lehet egy nem hívőnek? Meg távol is áll tőlem. Csöndben, példával, mint ilyen látványos elemekkel, ez kicsit közelebb áll hozzám, de a példamutatás kimondása is nagy bátorság. De ez ízlés dolga.
2. Nagyon erős nekem az "Isten erre hívott engem", nem kétlem, hogy tényleg, előfordulhat, de azért felhúztam a szemöldökömet.
3. Ugyanakkor sok meglátásukban van igazság.
4. A melegekkel kapcsolatban valóban így gondolják? Ne gyakorold? Akkor mit csinálj?! Ezt bárki továbbgondolja, mikor kimondja? Áh, nem hiszem. 
5. A b1 fiúka milyen helyes a videóban. :D 


1 megjegyzés:

  1. Nem Ádámot és Zolit, talán, de biztosan nem Ádámot ÉS Évát!!! Tessék elolvasni a párezer bibliaváltozat bármelyikét és használni a mondatértelmezés kódnevű képességet még általánosból.
    ...Várj, összefoglalom:
    -kisérletezik meg variál a nemiségek és a szaporodási módokkal élőlények sokaságain át, meg keresztez keresztül és kasul ezerrel legalábbis az élet részévé teszi ezt is,
    -aztán teremt 1 darab Ádámot,
    -Ádám boldog, de nem szaporodik
    ( rájött hogy hibázott és variált picit )
    -Ádámból elveszi az egyik nemét merthogy addig teljes volt kétneműként,
    -A kiemelt nemiszervre ( borda...persze ;D... ) ráépít egy testet meg fejet funkcionálisan, legalábbis a nőt haszonállatnak tekintő korszakokban tákolt irományokban,
    -szóval ahogy az androgün lét áll istenhez legközelebb, merthogy az a teremtett, (egyesek szerint az első teremtmény az e világgal együtt ezt berendező részecsketömeg"rezonancia anyag-hatása" ami pedig minden részecskében eleve kétnemű és mégis szaporodik de minden eleme konzekvens, azaz a teremtés első pillanatától kezdve eleve adott sorsú)
    -s mint a létezés része, a teremtő a teremtésen át általam épp a melegséget akarja megélni s megtapasztalni, hát én pont azt teszem amire kódolt, aki meg rajtam ítélkezik emiatt, úgy hát az istene akarata ellen ítélkezik, isten meg majd jól ad neki egy-két meleg gyereket hogy tanuljon, ha még lázadozik, akkor ujraszületteti melegként, hogy megértse amit kellett volna már előbb...
    -ez eleve válasz a "miért van manapság ennyi meleg" kérdésre. Valszeg mi voltunk a homofóbok az előző generációk mentén... avagy minden homofób=látens meleg, vagy megérti, vagy beleszületik legközelebb. ;)

    VálaszTörlés