2015. április 6., hétfő

Zenész hírek a nagyvilágból 174. - Gazdaggá tették a melegházasságot ellenző virágárust

Több mint 80 ezer dollár (azaz nagyjából 22 millió forint) adomány jött össze a gofundme.com oldalon keresztül annak a Washington állambeli virágboltosnak a javára, akit korábban 1000 dollárra megbírságoltak, miután nem volt hajlandó virágot eladni egy azonos nemű pár esküvőjére.

A Seattle Times cikke szerint a 70 éves Barronelle Stutzman, a richlandi Arlene virág-és ajándékbolt tulajdonosa ismerte a visszautasított pár egyik tagját, sőt, az illető a barátja volt, de azt mondta: vallási meggyőződésével, baptista hitével nem fér össze az azonos neműek közötti házasság.
2013-ban történt az eset, amikor megtagadta az azonos nemű pár kiszolgálását, a bírságot márciusban kapta meg. Az adománygyűjtés februárban kezdődött, de a pénz csaknem fele az elmúlt néhány napban gyűlt össze.

Stutzman támogatói ahhoz hasonlítják az esetét, mint amikor egy indianai pizzéria tulajdonosa nem vállalt el egy melegesküvőt, ezután be kellett zárnia, de végül két nap alatt több mint 842 ezer dollárt adtak össze neki.

Forrás: Index
SPF: mondjuk most legyenek okosak a liberálisok, mert mondhatjuk azt is, hogy legalább ott büntetnek, de azt is, hogy joga van-e megválogatni, kinek ad el?! Akiről meg nem tudja, hogy az asszonyt veri, drogot  árul, pedofil, antiszemita, rasszista, de baptista, az meg kap virágot, egy szerencsétlen meleg meg nem. Jól van, ülj le, egyes. 

3 megjegyzés:

  1. Mostanában annyi ilyen hírt olvasok a neten (sokat te is linkelsz a blogodban), és mindig húzom rájuk a számat, de még nem tudtam megfogalmazni, hogy mi is pontosan a bajom velük. Majd ha rájövök leírom. :D Valahol ott kezdődhet a dolog, hogy kezdek túl liberális lenni...

    Konkrétan a bejegyzéshez: Ez csúsztatás. A meleg pár nem azért nem kapott virágot, mert nem baptisták, hanem azért, mert melegek. Ha nem tudta volna róluk az eladó, hogy melegek, valószínűleg eladta volna az esküvőjükre a virágot. Sőt, az is lehet, hogy tudta róluk, hogy melegek és eladott nekik (máskor) virágot, de konkrétan az esküvőjükre nem akart. Másrészről: nem tudhatod, hogy ha egy vevőjéről megtudná, hogy veri az asszonyt/drogot árul stb., akkor elutasítaná-e vagy sem. Lehet, hogy elutasítaná. Akkor is, ha baptista.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Te túl liberális? Ajjaj. :)
      Ha rájössz, írd le!

      De egy meleg nem követett el hibát, attól, hogy meleg, a többi igen. Bár ez se lehet igazán érv egy kereszténynek...

      Törlés
  2. Fordul a kerék, noha kavicsos és rázósnak tűnhetik az út...
    Ítélt s ítéltetik, szellemi s emberi oldalról érettebbek részéről hagyva menjen útján tova de ne velük, az anyagi világ urának alárendelődöttek részéről meg úgy...
    ha vallásos akkor eleve pokol várja a lét túloldalán, mert egy teve előbb fér át a tű fokán,
    emlékezni sem fog rá a következő kor, így felőlem is csak ennyit kap már eleve továbbmenet intve búcsút arra hol ő s milliárdnyi hasonló emberlélek még megállt " :P -Pá "

    VálaszTörlés