2014. február 12., szerda

Zenész hírek a nagyvilágból 139. - Putyin homoszexuális gyorskorcsolyázóval ölelkezett

Vlagyimir Putyin egy ünnepségen összefutott a homoszexualitását nyíltan vállaló gyorskorcsolyázóval, Ireen Wüsttel. A holland sportoló szerint végtelenül kedves volt az orosz elnök, akinek még egy gyors ölelés is belefért a programjába.

„Gratulált a győzelmemhez, majd megkérdezte, jól érzem-e magam Oroszországban. Alig pár másodpercet töltöttünk együtt, de nagyon kedvesnek tűnt” – mesélte egy holland tv-showban Wüst, aki már három téli olimpián nyert aranyat.

Az orosz elnök a gyors találka után is jól érezte magát, az ünnepségen vígan pacsizott és koccintott szinte mindenkivel. Az eset azért is érdekes, mert Putyin a „nem hagyományos szexuális kapcsolatoknak a kiskorúak körében való propagálását” tiltó törvényt június 30-án írta alá. Ennek értelmében büntetik például, ha valaki kiskorúak jelenlétében bármilyen módon a homoszexuális életmódot népszerűsíti.

Szocsiba ezért nem látogatott el Barack Obama amerikai, Francois Hollande francia, Joachim Gauck német elnök, ahogy David Cameron brit kormányfő és Dilma Rousseff brazil államfő sem teszi tiszteletét az olimpiai játékokon. Obama távol maradása mellett azzal bosszantotta Oroszországot, hogy több, nyíltan homoszexuális sportolót is Szocsiba küldött az amerikai delegáció tagjaként.




Forrás: NSO
SPF: micsoda hír, bár ne lenne hírértéke...

2 megjegyzés:

  1. Igazából akkor lenne hírértéke, ha Ireen Wüst propagálta volna a homoszexualitást. Merthogy az még az orosz törvényben sincs benne, hogy maga a homoszexualitás büntetendő vagy homoszexuális embert tilos érinteni.
    Amúgy meg egy sporteseményről van szó, amibe gáz belekeverni a politikát, bármilyen szinten.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De az orosz törvények meg Putyin hozzáállása miatt így is van hírértéke. Sajnos.

      Törlés