2013. október 8., kedd

Zenész hírek a nagyvilágból 129. - Orvosi tesztekkel ellenőrzik, hogy ki meleg

Kuvaitban feltaláltak egy tesztet, amit a homoszexualitás „ellenőrzésére” fognak használni arab országok határain azzal a céllal, hogy megelőzhessék melegek belépését az államhatárokon, írja a Daily Mail.

A tesztet a Perzsa-öböl menti országok (GCC országok), tehát Kuvait, Bahrein, Katar, az Egyesült Arab Emírségek, Omán és Szaúd-Arábia országhatárain belépő külföldi személyeken alkalmaznák egy kuvaiti kormányhivatalnok szerint. Juszuf Mindkar, a kuvaiti egészségügyi minisztérium közegészségért felelős igazgatója a kuvaiti AlRai lapnak nyilatkozott, és azt mondta, hogy „egészségügyi központokban fogják elvégezni azokat a rutin orvosi ellenőrzéseket a GCC országokba érkezőkön. Szigorúbb ellenőrzéseket végzünk majd, amelyek segítenek detektálni a melegeket, akik ki lesznek utasítva Kuvaitból és a többi GCC tagországból is”. A Perzsa-öböl menti országokban már eddig is hoztak melegellenes törvényeket, Kuvaitban a 21 év alatti homoszexuálisok tíz évig terjedő szabadságvesztéssel büntethetők.

A hivatalnok arról nem árult el részleteket, hogy milyen módon szeretnék tesztelni a nemi hovatartozást.

Jelenleg 78 országban illegális a homoszexualitás, sőt, Iránban, Szaúd-Arábiában, Szudánban, Jemenben és Mauritániában halálbüntetés jár érte. Iránban 1979 óta a kormányzat több mint négyezer személyt végeztetett ki, mert megsértették a homoszexualitás tiltását kodifikáló törvényt. Szaúd-Arábiában is kiszabható a halálbüntetés, azonban a Daily Mail szerint rendszerint nem alkalmazzák ezt a lehetőséget, inkább pénzbüntetést, börtönbüntetést, korbácsolást szabnak büntetésül a vétkeseknek. Szudánban, Jemenben és Mauritániában a mai napig előfordul, hogy a homoszexuálisok életükkel fizetnek a hatályos törvények miatt.

Forrás: Index
SPF: édes jó Istenem, sóhaj.

1 megjegyzés:

  1. Ennél már csak az lenne szomorúbb, ha kilépésnél is kérnék a saját állampolgáraiktól... :( Szegény ottani melegeket nagyon sajnálom, egy rémálom lehet az életük.

    VálaszTörlés