2013. július 29., hétfő

Zenész hírek a nagyvilágból 120. - Ferenc pápa elfogadja a melegeket / Tutu: „Inkább a pokol, mint a homofób mennyország

Eddig is óriási érdeklődés övezte Ferenc pápa első hivatalos útját, de a katolikus egyházfő csak a brazíliai látogatás végére tartogatta az igazi szenzációt. Már hazafelé tartva a repülőn egy, a melegekkel kapcsolatos hozzáállását firtató riporteri kérdésre azt válaszolta: „Ha egy meleg Istent keresi, ki vagyok én, hogy megítéljem őt?”

A pápa úgy érvelt, hogy a melegeket a társadalomnak teljes mértékben el kell fogadnia, bár maga a homoszexualitás az evangélium alapján bűnnek számít. A hírt közlő BBC utólagos kiegészítése alapján Ferenc valójában csak megerősítette azt a furcsa vatikáni álláspontot, miszerint a homoszexuális beállítottság önmagában nem bűn, de a homoszexuális tett már az.

Amivel a pápa szerint továbbra is baj van, az a homoszexualitás politikai célzatú propagálása, mely mögött a pápa többek között a szabadkőműveseket sejti.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dél-Afrika ikonikus ex-érseke inkább a pokol kínjait választaná, minthogy egy olyan mennyekbe kerüljön, ahol a homoszexualitás bűn.
Desmond Tutu az ENSZ fokvárosi rendezvényén tett néhány erős kijelentést, amikor egy LGBTQ-jogokkal foglalkozó konferencián vett részt. „Sosem imádkoznék egy olyan istenhez, amely gyűlöl embereket azok homoszexualitása miatt”- tette világossá álláspontját az AFP hírügynökségnek adott nyilatkozatában. Számára ma a melegek jogaiért harcolni ugyanazt jelenti, mint annak idején az apartheid ellen, a fekete lakosság jogaiért.
Az egykori anglikán érsek, Nobel-békedíjas emberi jogi aktivista nyugdíjba vonulása óta is aktív. Szükség is van szavaira, mikre általában odafigyel a világ. Nemrég olyan videók és képek láttak napvilágot, melyeken neonáci orosz fiatalok melegeket vegzálnak. Zimbabwe elnöke, Robert Mugabe nemrég ezt a kijelentést tette: „Bezárnánk pár embert egy házba öt évre, és ha nem jönnének onnan ki addigra legalább két gyerekkel, le kéne vágni a fejüket.”
Ezeknek hatalmuk van, így nem viccesek, Mugabétől simán kitelik, hogy emberek fejét vetesse bármiért, Oroszhonban pedig már a törvények is az átlag hülye igényeit követik. 
-----------
Forrás: Index, BBC, Külügyér
SPF: na jól van, csak haladunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése