2018. november 28., szerda

A katolikus iskola nyilvános rendezvényén coming outolt egy diák

Összes társa előtt coming outolt egy elit katolikus iskola diákja Ausztráliában, de azt talán remélni se merte, hogy tapsvihar és megértő szavak fogják követni bejelentését.

A 17 éves Finn Stannard közel 1500 diáktársa előtt vallotta be hogy meleg, és a megható pillanatról egy videófelvétel is készült, ami azóta bejárta az internetet.

„Kiállni a világ elé és elmondani, ki is vagy valójában, eléggé ijesztő, mert mi van akkor, ha a világ nem szeret téged? […] Túl sok időt töltöttem a magabiztos, heteroszexuális férfi álarca mögött, és lassan már azt sem tudtam, hogyan legyek önmagam.”

Az iskola volt diákjai között azonban többen is vannak, akik nem örültek volna ennek a bejelentésnek – egyikük nem más, mint Tony Abbott, volt miniszterelnök, aki ellenezte a házassági egyenlőséget – írja a Pink News.

Az egyetem igazgatója viszont mindenben támogatja Finnt. Szerinte nyitottnak kell lennünk és elfogadni az emberek döntéseit.

Finn Stannard beszédében egy üzenettel is szolgált azoknak, akik hasonló cipőben járnak, mint ő:

„Azt üzenem mindenkinek, hogy sohasem kell egyedül éreznetek magatokat, vagy félnetek attól, akik vagytok. Legyetek önmagatok, legyetek büszkék, és mindig fogadjatok el másokat azért, amilyenek valójában.”

Forrás: Humen, SBS (videó)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése