2015. december 9., szerda

Zenész hírek a nagyvilágból 202. - Klicsko legyőzője homofób, ellene fordult egész Anglia

Már több mint százezren írták alá a Tyson Fury elleni petíciót, és a rendőrség is nyomoz gyűlölet-bűncselekmény gyanújával a profi bokszoló azon kijelentései miatt, amelyek világszerte haragot váltottak ki. Fury nagyot megy a brit médiában, nemrég például egy interjúban összehasonlította a homoszexualitást a pedofíliával, és olyan bűnnek nevezte, amelyet a gonosz hoz magával. Mint mondta, akár a pedofília is legálissá válhat, ami őrült ötletnek hangzik, de ha az ötvenes években valaki ugyanígy a homoszexualitás legalizációjáról beszélt volna, azt is őrültségnek nevezték volna.

A Vlagyimir Klicskót legyőző bokszoló nem fogja vissza magát, ha középkori eszméket kell hangoztatnia, nemrég például a kitűnő atléta, az olimpiai bajnok futónő, Jessica Ennis-Hillről jegyezte meg, hogy a dresszben milyen jól néz ki, de meggyőződése, hogy egy nőnek a konyhában a helye, és sokkal többet tesz érte akkor, ha egy finom teát készít számára.


Fury rajta van azon a listán, amely alapján jövő szerdán megválasztják az év brit sportolóját; a petíció aláírói követelik, hogy szedjék le róla. Furytől egyébként a  Nemzetközi Bokszszövetség visszavette a világbajnoki övét, ugyanis az előzetesen megállapított versenynaptárt felborította azzal, hogy Klicskóval külön szerződést kötött a visszavágóról. Így az IBF övét már nem birtokolja, viszont az övé még a WBO, az IBO világbajnoki és a WBA szuper-világbajnoki öv.

Forrás: Index
SPF: ez sem okos...

2 megjegyzés:

  1. a boxoló meg ugráljon a ringben azzal többet használ...
    éveken át szétvert reflexre szűkített aggyal különben se kéne másokat véleményeznie,
    persze, ha nem úgy lenne, értené mielőtt kimondja.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. jó, azért nem minden bokszoló ilyen hülye, de ez nagyon az.

      Törlés