2014. szeptember 18., csütörtök

Zenész hírek hazánkból 39. - A rendőrségtől tudták meg, hogy meleg a fiuk

A romák, bevándorlók, melegek és más csoportok elleni gyűlölet-bűncselekményekről tartott sajtótájékoztatót öt civil szervezet. A rendőrség és az állam mindig azzal rázta le őket, amikor az ilyen nyomozásokat kifogásolták, hogy konkrét ügyeket nevezzenek meg. Most megtették, és ön is elolvashatja őket.

Egy másik esetben 2012-ben a budapesti Lövölde téren utazott hazafelé a trolin egy meleg férfi, akit már a buszon szidni kezdett két másik részeg utas: „köcsög”, „buzi”, „kis faszszopó”. Amikor leszállt a későbbi sértett, a két férfi megtámadta, földre teperte és ott is ütötte.
A rendőrségen feljelentést tett az áldozat, de a hatóság a szexuális irányultságra vonatkozó bántó szavakat nem volt hajlandó jegyőzkönyvbe venni.

A rendőrség kikérte a környéken lévő biztonsági kamerák felvételeit, de azok használhatatlanok voltak, így az elkövetőket szinte lehetetlen előkeresni. A nyomozást testi sértés (tehát nem közösség tagja elleni erőszak) miatt folytatta a rendőrség, a sértett ezt megpanaszolta az ügyészségen, amit elutasítottak. A válasz szerint a kifejezéseknek nincs különösebb jelentősége. A rendőrség szerint az ebben az esetben is használt „trágár kifejezések az ittas állapotban elkövetett garázda jellegű, gátlástalan támadások során sajnálatos módon igen széles teret nyertek, elszaporodtak, azt az agresszívan, kötekedően fellépő elkövetők válogatás nélkül használják.” 

Van, hogy nem csak az elkövető szándékát nem deríti fel a rendőrség, de az alapvető dolgokat sem teszik meg, például nem szerzik be a biztonsági kamerák felvételeit. Egy Lövölde térihez hasonló esetben a Ferenciek tere környékén működő, a felvételeket 72 óra után törlő biztonsági kamerák felvételeit hónapokkal később kérték ki.

Az már csak hab volt a tortán, hogy a rendőrség a sértett kifejezett kérése ellenére a szüleihez bejelentett lakcímére kézbesítette az iratokat. A szülők a rendőrségtől tudták meg, hogy a fiuk meleg.
Az előbújás végülis jól sikerült, a szülők jól reagáltak – mondta erről Dombos Tamás, aki a Háttér Társaság képviseletében szólalt fel, de azért itt adatvédelmi problémák mindenképpen felmerültek.

Forrás: Index
SPF: jaj... Nagy a lemaradás.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése