2013. szeptember 20., péntek

Zenész hírek a nagyvilágból 128. - Cher nem hajlandó énekelni a szocsi olimpián

Miután Vlagyimir Putyin orosz elnök júniusban írta alá a homoszexuális "propagandát" tiltó törvényt, Cher, akinek leszbikus lánya férfivá operáltatta magát, nem hajlandó fellépn Szocsiban.

Selena Gomez amerikai popénekesnő lemondta két oroszországi koncertjét, miután szembesült az ország új vízumszabályaival, amelyeket a kritikusok szerint a melegek jogait támogató nyugati művészek távoltartására lehet felhasználni; mindeközben Cher bejelentette, hogy nem hajlandó fellépni a szocsi téli olimpián. (...)

Vlagyimir Putyin orosz elnök júniusban írta alá a homoszexuális "propagandát" tiltó törvényt, amely bírálói szerint gyakorlatilag megfosztja a gyülekezés jogától a melegeket és leszbikusokat, és lehetőséget nyújt arra, hogy bárkit bíróság elé állítsanak, ha nyilvánosan támogatásáról biztosítja a homoszexuális embereket.

Mindeközben Cher visszautasította annak lehetőségét, hogy fellépjen a 2014-es szocsi téli olimpia nyitóeseményén. "Egyrészt nehéz volt nemet mondani, másrészt, magától értetődő volt a válasz" - nyilatkozta a 67 éves amerikai énekesnő, akinek leszbikus lánya férfivá operáltatta magát. Színpadi megjelenésével és szexuálisan kétértelmű dalszövegeivel Cher az 1960-as és 1970-es években erős támogatótábort szerzett magának az amerikai meleg közösség körében.

Forrás: HVG
SPF: 1. jogos, 2. "leszbikus lánya férfivá operáltatta mag" - na, ez is egy szép sors.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése