2013. június 11., kedd

Zenész hírek a nagyvilágból 115. - Ferenc pápa: van meleglobbi

A pápa szokatlanul nyíltan beszélt a korrupcióval és a homoszexualitással összefüggő reformfolyamatról. Ferenc pápa elismerte egy múlt heti audiencián, hogy a római kúria reformja nehéz feladat, és utalt arra, hogy a Vatikánban jelen van a korrupció és létezik egy "meleglobbi" - derült ki a beszélgetésről kedden megjelent beszámolóból.

"Nehéz vállalkozás" a kúria reformja, amelyet "szinte az összes bíboros" kívánatosnak tartott a legutóbbi konklávét előkészítő tanácskozásokon - mondta a katolikus egyházfő múlt csütörtökön azon az audiencián, amelyen a Latin-amerikai és karibi szerzetesek és apácák konföderációjának (CLAR) képviselőit fogadta a Vatikánban. A csaknem egyórás beszélgetésről a Reflexión y Liberación nevű katolikus honlap közölt részleteket kedden.

A beszámoló szerint Ferenc pápa azt mondta: "a kúriában vannak szent emberek, tényleg, viszont mindennapos a korrupció is".

"Beszélnek olyasmiről, hogy meleg lobbi, és ez igaz, valóban létezik ilyen. Meglátjuk, hogy mit tudunk majd tenni" - idézte a pápát a latin-amerikai honlap. A katolikus egyházfő azt mondta, hogy nem tudja egymaga irányítani a reformfolyamatot, mert ahhoz túl "rendetlen". Ez annak a nyolcfős bíborosi csoportnak a munkája lesz, amelyet a kúria reformjára nevezett ki. A csoport októberben tartja első hivatalos ülését Rómában. 

Forrás: Origo
SPF: nekem szimpatikus ez a pápa. Amit eddig tett, az jó/jobb irány. Olyanokról beszél, amiket eddig simán elmismásoltak. Korrupció, nohát, nem új, de eddig ugye ilyen nem volt hivatalosan. Remélem rendet tud tenni. A meleglobbi meg tegye a dolgát. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése