2018. május 21., hétfő

Zenész hírek a nagyvilágból 261. - Isten melegnek teremtett, de így szeret téged

Juan Carlos Cruz, egy meleg férfi, akit gyerekkorában szexuálisan molesztált egy pap, a Ferenc pápával történt találkozásáról beszélt egy spanyol nyelvű lapnak. A pápa azt mondta Cruznak, hogy Isten teremtette melegnek, és hogy ő így szereti őt. A Vatikán részéről alighanem ez volt a legmeghökkentőbb formája a homoszexualitás elfogadásának.

Cruz akkor találkozott Ferenc pápával, amikor a Szentatya Chilében járt, hogy a papi pedofília helyi áldozataival találkozzon. A magánbeszélgetésen Cruz beszélt az elszenvedett zaklatásokról, és arról, hogy Chile leghírhedtebb pedofiljai hogyan feketítették be a homoszexualitása miatt. A latin-amerikai püspökök megpróbálták megbízhatatlan, perverz alakként beállítani Cruzt, hogy ezzel hiteltelenítsék, amit a szexuális visszaélésekről mondott.

Azt mondta: Juan Carlos, te meleg vagy, de ez nem számít. Isten teremtett ilyennek; ő ilyennek szeret téged, és engem sem foglalkoztat a dolog; a pápa ilyennek szeret téged. Muszáj megbékélned azzal, aki vagy.

– mondta Cruz az El País újságírójának.

Nem ez az első eset, hogy Ferenc pápa elnéző hangnemet üt meg a homoszexualitás kapcsán, annak ellenére, hogy a katolikus egyház szerint a homoszexuális kapcsolat és a házasságon kívüli szex egyaránt bűnnek számít. A pápa elejtett megjegyzései azt sugallják, hogy szerinte a homoszexualitás és a szexuális orientáció része Isten tervének, és nem választás kérdése.

Austen Ivereigh, a pápa életrajzírója szerint Ferenc pápa már korábban is tett hasonló kijelentéseket. A Buenos Aires-i meleg közösségekben egyfajta spirituális vezetőnek számított. 2013-ban, amikor egy riporter megkérdezte, hogy létezik-e egy állítólagos meleglobbi a Vatikánon belül, a pápa visszakérdezett:

Ki vagyok én, hogy ítélkezzek?

Bár a pápa megjegyzései nem az egyház álláspontját tükrözik, a Cruzt molesztáló, ma 87 éves Fernando Karadimát a Vatikán 2011-ben bűnösnek találta szexuális zaklatás vádjával.

Forrás: Index
SPF: Amen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése