2018. április 2., hétfő

Zenész hírek a nagyvilágból 257. - Costa Rica

Melegházasság-párti elnököt választottak Costa Ricában

Meglepően simán nyert a balközép jelölt a Costa Rica-i elnökválasztáson, a szavazatok 60,66 százalékát húzta be Carlos Alvarado Quesada, írja a  Washington Post . Ellenfele az erdetileg talán esélyesebbnek tűnő keresztény hitszónok, a konzervatív Fabricio Alvarado Munoz meglepetésre megszorítani se tudta névrokonát. A részvétel 66,91 százalékos volt.

A régióban számos ország már engedélyezte is a melegházasságot, például Argentína, Brazília, Mexikó egyes részei, Uruguay vagy Kolumbia.

Fabricio Alvarado pont azzal lett igazán híres, hogy a nemzetközi bíróság döntése és melegházasság ellen keményen felszólalt. Itt az országuk szuverenitásának megsértésével kampányolt, és azzal fenyegetőzött, hogy kiléptetné Costa Ricát ezen bíróság hatásköre alól. Emellett a "hagyományos értékek" mellett kardoskodott, írja a Euronews. A választáson egyébként 13 jelölt indult, és a győztes Carlos Alvaradón kívül minden jelölt ellenezte azonos neműek házasodási jogát, írta az MTI. 

A korábban vallásos énekkel és tévériporterkedéssel foglalkozó Fabricio Alvarado az elnökválasztás első fordulóját meg is nyerte a konzervatívabb, 76 százalékban katolikus Costa Ricában. A melegházasságot egyébként egy friss felmérés szerint az ország kétharmada inkább ellenezte. Carlos Alvarado azonban "A jövőt választom" jelmondatú, az egyenlő jogokra építő kampányával teljesen megfordította az első fordulós eredményt. 

Forrás: Index

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése