2018. február 26., hétfő

Zenész hírek a nagyvilágból 254. - Oroszország 2018...

Ízléstelen homofób propagandavideóval riogatják a nemszavazókat Oroszországban

Több millióan látták már azt a viccesnek szánt orosz progpagandavideót, ami múlt hét második felében jelent meg a közösségi oldalakon. Profi színészek játszanak benne a The Guardian szerint, akik állították: nem tudják, ki rendelte meg a háromperces klipet. Orosz ellenzékiek szerint Putyin kampánycsapata, esetleg az elnök befolyása alatt lévő választási bizottság lehetett a megrendelő.

A videó kifejezetten homofób, amit némi xenofóbiával is megfejeltek, és tükrözi a megrendelők középkori nézeteit. A főszereplő egy kopasz, borostás, pocakos férfi, aki azt álmodja, hogy 60 éves korra emelték fel a sorozás korhatárát az orosz hadseregben. Mindezt egy diszkóból ismert mozdulatot bemutató idősebb főkatona közli vele egy fehér és egy fekete bőrű tiszt kíséretében.

Az orosz ideált megtesítő mackós férfi ezután a konyhában egy meleg férfival találkozik, aki a körmét reszelgeti az asztalnál. A szöveg szerint olyan törvényt hoztak ugyanis az országban, hogy minden család köteles befogadni egy olyan meleget, akit kitagadott a családja. Az új meleg lakótárs nem diszkréten beleharap egy banánba is, biztos, ami biztos. 

A sztereotípiáktól hemzsegő videóban riogatnak még szigorított WC-használattal és horrorfilmekből ismert hanghatásokkal igyekeznek fokozni a rózsaszín jövő rémképét.

Amikor a főszereplő felébred, és rájön, hogy csak álmodott, ordítva felkelti a mellette alvó feleségét. Mindketten kikászálódnak az ágyból, és elhúznak szavazni, mielőtt még késő lesz.

Forrás: HVG

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése