2017. május 14., vasárnap

Zenész hírek a nagyvilágból 239. - Csecsenföld és a melegek

Kiszolgáltatott melegek a Kaukázusban 

Ha Allah férfinak teremtett, akkor légy férfi! Ha pedig nőnek, akkor nő! Nemcsak Ramzan Kadyrov elnök, de a csecsen társadalom döntő többsége is ezt vallja. A kérdés annak kapcsán merült fel, hogy a liberális Novaja Gazeta szerint a kaukázusi köztársaságban több mint száz férfit vettek őrizetbe a hagyományostól eltérő nemi irányultságuk miatt, s közülük legkevesebb négyen meghaltak. Míg az egyik oldal Oroszországot lejárató újabb kísérletről beszél, a másik Sztálinéhoz hasonlítja a hagyományos értékek visszaállítását célul kitűző grozniji hatalom módszereit.

Adam, az igazi nevét és tartózkodási helyét a megtorlástól tartva rejtegető csecsen homoszexuális már kijutott a Kaukázusból. Azon kivételek közé tartozik, akikért a családjuk kezességet vállalt, így hagyhatta el a titkos táborok egyikét, ahol az elfogott melegeket a Novaja Gazeta szerint azért vetik alá kínzásnak, hogy másokat is megnevezzenek. „A maga fia homokos, tegyen vele, amit jónak lát!” – lökték e szavakkal az apja elé. „Állatoknak neveztek bennünket, s azzal fenyegettek, hogy innen élve nem jutunk ki” – idézi fel már a brit The Guardiannek a fiatal csecsen férfi, hozzátéve, hogy az őrök botokkal verték, kicsavarták a kezét, s még áramütéssel is próbálták kiszedni belőle ismerősei nevét. Őt is úgy fogták el, hogy a barátja hívta találkára, s amikor megérkezett, hatan rontottak rá. „Nem haragszom rá, mert már tudom, miként törik meg ezeken a titkos helyeken a homoszexuálisokat” – mondja Adam.


Csecsenföldről elmenekült meleg férfiak egy moszkvai lakásban 2017. április 17-én. Terroristának lenni is veszélytelenebb

A legmegdöbbentőbbek talán a csecsen elnök mellett működő emberjogi tanács tagjának, Heda Szaratovának a szavai, aki az egyik moszkvai rádiónak nyilatkozva azt magyarázta, hogy nemcsak a társadalom, hanem a bíróságok is megértően viszonyulnak a homoszexuálisok meggyilkolásához. Mint fogalmazott, ez a szexuális irányultság szembemegy a csecsen lakosság hagyományaival és értékeivel. „A homoszexualitás rosszabb a háborúnál! Ha most szemet hunyunk e jelenség felett, a társadalom szétesik.

Forrás és folytatás: MNOFotó: Naira Davlashyan / AFP
SPF: érdemes elolvasni és elborzadni. Középkor, elmaradottság, gonoszság, szánalom, szomorúság.

2 megjegyzés:

  1. Nézd a másik oldalát,
    leaglább most nem más országokban robbantgatnak, hanem egymás gyermekeit gyilkolják.
    Mikor a melegek üldözéséből már nem tudnak "elég" politikai aljasságalapú tőkét kovácsolni,
    más halmazokat határoznak meg mint belső ellenség.
    Ez az első kézenfekvő volt.
    A második-harmadik paranoiaépítő belső ellenségképes túlkapásaik után lesz elég ellenállás a lakosság részéről, hogy a mostani meleggyilkolókat más okból ugyan, de saját maguk irtsák ki. Tipikus. Gusztustalan és állat alatti szint, de sajnos történelmileg tipikus.

    VálaszTörlés
  2. Ez a másik oldal se jó.

    Amúgy Litvániától derék, hogy léptek az ügyben:
    http://hvg.hu/vilag/20170517_csecsen_melegek_befogadas_eu_tagallam

    VálaszTörlés