2016. november 18., péntek

Zenész hírek hazánkból 89. - Válaszolt a Lipóti, miért volt homofóbnak tűnő hirdetés az egyik pékségük ablakán

A melegházasság EU-szerte való tiltására gyűjtöttek aláírást, most a 24.hu kérdésére reagálva kiderült, lesz-e következménye.

Mi is beszámoltunk arról csütörtökön, hogy az egyik második kerületi Lipóti Pékség ablakára olyan aláírásgyűjtési kezdeményezést ragasztottak ki, amelyben melegellenes, téves információkkal megspékelt felhívással próbálják elérni az egy férfi, egy nő házasság-fogalom EU-ban való kizárólagos elfogadását.

Csakhogy az Európai Unió több tagállamában legalizálták a melegházasságokat, vagyis az azonos nemű házaspárokat is ugyanolyan jogok illetik meg, mint a heteroszexuális párokat. Legális az azonos neműek házassága az EU-országok közül egyebek mellett Hollandiában, Belgiumban, Spanyolországban, Svédországban, sőt, egy ideje már Franciaországban, valamint a Brexitre készülő Nagy-Britanniában is. Ennek fényében nehéz értelmezni azt a mondatrészt, „hogy az EU házasság-fogalma a minden tagállamban elfogadott definíció legyen”.

A 24.hu megkérdezte a Lipótit, tudnak-e az esetről, mit szólnak hozzá és lesz-e következménye. Ők egy hivatalos levéllel válaszoltak:
"Mi, mint franchise átadó a szóban forgó felhívás Lipóti Pékség mintaboltban történő kihelyezéséről nem tudtunk, és nem is járultunk hozzá. A felhívás tartalmát magunk is bejelentés alapján ismertük meg. Az aláírásra való felszólítás dolgozói kezdeményezés volt, amint az tudomásunkra jutott, mind szóban, mind írásban felszólítottuk a mintabolt tulajdonosát, partnerünket, hogy távolítsa el a felhívást a mintabolt kirakatából.
Ezúton szeretnénk elnézést kéri mindazoktól, akiket a szóban forgó felhívás valamilyen módon megsértett, annak ellenére, hogy a felhívás kihelyezéséről mi, mint központ nem tudtunk.
A mi szakmánk a minőségi élelmiszerkészítés, állásfoglalásunkat kizárólag ezzel kapcsolatban nyilvánítjuk ki, mással kapcsolatban nem, mert egyéb témában nem tartjuk magunkat illetékesnek."
Forrás: HVG
SPF: ez legalább korrekt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése