2015. november 26., csütörtök

Amikor előny melegnek, hátrány magyarnak lenni

Justin Trudeau kanadai liberális miniszterelnök korábbi választási ígéretétől eltérően idén nem 25 ezer, csak 10 ezer szír menekültet fogad be Kanada, majd a tervek szerint február végéig további 15 ezren érkezhetnek – számolt be a Breitbart. A kanadai CBC News értesülései szerint elsősorban családokat, nőket és gyerekeket várnak, a felmerült biztonsági aggályok miatt egyedülálló férfiakat gyakorlatilag nem fogad be az országkivéve, ha szexuális identitásuk miatt üldözik őket.
-----
A Deichmann bojkottjára szólít fel egy szerdán alapított Facebook-közösség, miután a cég somorjai üzletéből elbocsátották azt a magyar eladólányt, aki a magyar vásárlókat magyarul köszöntötte és szolgálta ki, a szlovákokat pedig szlovákul. Amint arról a Felvidék.ma nyomán a Mandiner is beszámolt, a Deichmann szlovák menedzsere azzal indokolta döntését, hogy miután belép valaki a boltba, nem köszönhet az eladó automatikusan magyarul, csakis szlovákul.

Forrás: Mandiner és Mandiner
SPF: a szlovák lépés valóban szánalmas, és tényleg, ilyenkor hol vannak a jogvédők? A kanadai döntést valahol megértem. De ez éppúgy igaz az iráni, afgán, iraki melegekre is. Meg nem csak a melegség miatt üldöznek embereket, hanem származásuk miatt is. Ezért elég nehéz eldönteni, ki kit és miért fogad be. Fura lesz, ha a szír meleg férfiak száma megugrik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése