2015. június 30., kedd

Zenész hírek hazánkból 58. - Milyen volt melegnek lenni a Kádár-korszakban

Meleg Férfiak Hideg Diktatúrák

Hogyan ismerkedtek a férfiak egymással, amikor még nem volt internet? Milyen titkokat rejtenek Budapest fürdői? Hogyan változott a homoszexualitáshoz való társadalmi viszonyunk a szocializmus óta? A Duna-korzó és a pesti fürdők egykori titkait a Meleg férfiak, hideg diktatúrák című dokumentumfilmből ismerhetjük meg.



Melegként élni tehát ma könnyebb, mint 30-40 évvel ezelőtt, azonban elfogadni az érintetteknek a melegségüket és szembesíteni családjukat, barátaikat és kollégáikat a másságunkkal, ugyanolyan nehéz. Ugyanazok az érzések zajlódnak le a fiatalokban, mint amiken átmentek az idősebbek. Az ő történetük azonban kapaszkodóként és segítségként szolgálnak, utat mutatnak azoknak, akik másságuk elfogadásával küzdenek.

Forrás: HVG
SPF: biztos sokkal nehezebb lehetett. Sokan család mellett voltak melegek, a rendszer figyelte őket, stb. Ma sokkal jobb, de néha én is inkább 30 év múlva lennék meleg... 

2 megjegyzés:

  1. Ha minden jól megy, 30 év múlva is az leszel :)
    Igazad van, tényleg jó nehéz lehetett nekik, azért nekünk már sokkal könnyebb.

    VálaszTörlés
  2. -a rendszer most is figyel, csak mi vagyunk nyíltabbak.
    -a rendszer most is zsarol a felfedéssel, -érdemes pozíciók esetén-
    csak bennünk van több bizalom barátaink felé,
    -a rendszer most is pusztít és kisemmiz, csak minket ezzel már nem lehet felőrölni.
    -a rendszer most is elvesz, de mi tudjuk hogy e szempontból azonos szülőföldön heteró/meleg mindanyian ugyanolyanok vagyunk.

    VálaszTörlés