2014. április 21., hétfő

Nekünk is pont ilyen értelmiségünk van



Nyílt levélben ítélik el brit értelmiségiek David Cameron miniszterelnököt, mert a kormányfő keresztény országnak nevezte Nagy-Britanniát.
  
55 közéleti személyiség, köztük politikusok, újságírók és színészek jelentették meg a véleményüket a Daily Telegraph című lapban. Azt írják: Nagy-Britannia elszigetelődne a világtól, ha a keresztény hagyományokra építene.

Forrás: MNO/HírTv

3 megjegyzés:

  1. A 'keresztény ország' kicsit mást jelent a UK és Magyarország esetében. Tisztán kereszténynek egyetlen országot sem lehet bélyegezni. Egyébként pedig minden államban jelen vannak a keresztény eszmék (pontosabban: olyan eszmék, amelyeket a kereszténység is átvett és értéknek tekint).

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor miért is baj, ha így nevezi? Hiszen nem muszlim és nem is sintoista, nemde?
      Ez nem bélyeg, hanem történelmi tény.

      Törlés
  2. Mert a UK nem en block keresztény ország. Ilyen _nincs_. Az ő esetükben viszont szerintem még érzékelten is a kisebbségekkel szemben, és nyilvánvalóan csak a UKIP elleni kampány része. Az OK, hogy a UK olyan értékeket is fontosnak tart, amik a kereszténységben is azok, de ezeknek egy univerzális aspektusát hangsúlyozni sokkal szerencsésebb lenne, főleg egy erősen multikulti ország miniszterelnökétől.

    VálaszTörlés