2013. szeptember 14., szombat

Zenész hírek hazánkból 32. - Halálos bűn a homoszexualitás egy magyar hittankönyv szerint

Halálos bűnnek nevezte Erdő Péter bíboros testvére az általa írt hittankönyvben a homoszexualitást – számolt be a Hír24. A katolikus egyház azt ígéri, kijavítják az ominózus részt.

Halálos bűnnek nevezi a homoszexualitást a Szent István Társulat negyedikeseknek szóló hittankönyve, amelyet – bár tanulni nem tanulnak belőle – az Osztrák-Magyar Európaiskola megvetetett a szülőkkel – számolt be a Hír24.

Fülöpné Erdő Mária – aki egyébként Erdő Péter bíboros testvére és az Apor Vilmos Főiskola rektora – Élet a hitben című könyvében az áll: "A homoszexuális cselekedet azonos nemű személyek közötti szexuális kapcsolatot jelent. Ezek súlyos, halálos bűnök."

A kiadó, a szerző és az iskola sem kommentál. Az iskola vezetése ezt azzal indokolja, hogy nem akarnak diplomáciai botrányt kavarni azzal, hogy egy magyar tankönyvet kritizálnak.

A Magyar Katolikus Egyház írásban válaszolt a Hír24 kérdéseire. Ebben azt írják, hogy az egyház minden homoszexuális embert fenntartások nélkül elfogad, illetve hogy a könyv ajánlásának semmi köze a szerző és a katolikus egyház vezetőjének rokonságához. Azt is megígérték, hogy mire a mai elsősök negyedikesek lesznek, kijavítják a problémás mondatokat.

Hoffman Rózsa közoktatásért felelős államtitkár nem tudott az ominózus könyv létezéséről, és azt mondta, az állami oktatásirányításnak ehhez semmi köze. Ez az egyház belügye.

Forrás: HVG, Átlátszó
SPF: ne 3 év múlva javítsák ki...

2 megjegyzés:

  1. Dehát nincs is mit kijavítani! Az Egyház hivatalos álláspontja szerint, miként azt te is tudod, halálos bűnnek számít minden testi cselekedet, amelyre nem szentségi házasságban, gyereknemzési célból "kerül sor", tehát a homoszexualitás is, éppen ezért nem értem, min lepődött meg mindenki.

    VálaszTörlés