2021. január 28., csütörtök

Ez bűn - It's a Sin

 

Az angol Channel 4 új ötrészes minije, mely itthon Ez bűn címmel teljes évados premiert kapott az HBO GO-n, egy fiatal baráti társaság történetén keresztül  mutatja be, hogy milyen volt melegként élni Londonban az 1980-as években az AIDS-válság kellős közepén. Az elég borús téma ellenére, amely a történet előrehaladtával egyre komorabbá válik, a sorozat tele van humorral és sugárzik belőle az életigenlés. Mindez annak köszönhető, hogy ez nem egy újabb AIDS-sztori, hanem sokkal inkább egy történet a barátságról és az embertelen körülmények közt is megbúvó reményről. 

Az It’s a Sin készítője az a Russel T. Davis, aki többek között a kultikus Queer as Folk (Fiúk a klubból) angol eredetijének megalkotója, és aki engem legutóbb a Years and Years minisorozattal nyűgözött le. 

Az, hogy egy kiemelkedően jól sikerült sorozatról lesz szó már az első epizód végére sejthető lett, az It’s a Sin ugyanis az utóbbi hónapok egyik legerősebb sorozatkezdését produkálta. Mindössze 45 perc alatt bemutatta és össze is hozta a főbb karaktereket, megteremtette a 80-as évek semmivel össze nem téveszthető nosztalgikus, feelgood hangulatát, belengette a szereplők előtt álló tragédiákat és az utolsó perceiben a néző hidegrázósan vehette tudomásul, hogy olyan karakterekhez kezdett máris kötődni, akik közül biztosan lesz olyan, aki nem fogja megérni a sorozat végét.

Forrás: Sorozatjunkie

SPF: jóóóóóóó.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése