2020. augusztus 15., szombat

Szivárványzászló Budapesten - büszkeség és szégyen

Ferencvárosi futballszurkolók egy csoportja éjjel leszaggatta a ferencvárosi városháza épületére kifüggesztett szivárványos zászlót –  írja a hvg.hu. A drukkerek tettükkel a Facebookon egy szurkolói csoportban közzétett fényképekkel büszkélkedtek el. A 444 azt írja, a Aryan Greens nevű szurkolói csoport akciózott. A 888.hu Facebook oldalára posztolt kép alapján a zászlót megtaposták és fel is gyújtották.

A szurkolói csoport a zászlóégetésről készült képet saját oldalán „Ez a város…. Nem az a város… FERENCVÁROS!!!!!!!” szöveggel osztotta meg. A fociultrák a szivárványszínű zászló helyére a sajátjukat függesztették ki, amit még az éjszaka Takács Krisztián momentumos képviselő leszedett.

A KESMA kiadványa annyit fűzött hozzá: "Így kell ezt! 

Azóta újra kikerült a zászló a ferencvárosi polgármesteri hivatalra, ahogy a terézvárosiéra is. 

A főpolgármesteri hivatal homlokzatára a rendszerváltás óta először került ki a Pride zászló, erről Karácsony Gergely osztott meg pénteken fotót az Instagramon.

Forrás: 24, HVG, 444

SPF: szégyen, hogy 2020-ban még itt tartunk, miközben Nyugat-Európában ez már annyira megszokott és elfogadott dolog, hogy inkább szégyen homofóbnak lenni. Nyilván sokat segít a homofóbiában a kormányzati gyűlölködő kommunikáció. Ebből is látszik, milyen hatalmas károkat okoz a gyűlöletkampány, meg az, hogy a nyugati értékek helyett a keleti bezártság és ostobaság felé kormányozzák az országot. Ja, és ez sem igazán keresztényi tett, még mielőtt a mellüket vernék... 

A klubnak is illett volna kiállnia, legalább egy napra ezzel a címerrel. Mert a nagy számok törvénye alapján is biztos vannak meleg szurkolók és akár focisták is a legnépszerűbb magyar klubnál.


2 megjegyzés:

  1. Wuff, végre egy linknél + egy sornál többet írtál saját véleményt! Meglepő, hogy pont foci kapcsán... :)

    Máskor is írj többet! <3

    VálaszTörlés