2014. február 4., kedd

Zenész hírek a nagyvilágból 138. - Videón az orosz melegeket ért támadások (durva)

A Human Rights Watch (HRW) nevű emberi jogi szervezet gyűjtötte össze az orosz melegeket ért támadásokról készült videókat.


A szervezet szerint a homofób támadások felett az orosz hatóságok szemet hunynak, amivel azt az üzenetet küldik a világnak, hogy a meleg emberek elleni támadásokkal semmi baj nincs - nyilatkozta a New York Times amerikai napilapnak Tanya Cooper, a Human Rights Watch szakértője a szocsi téli olimpia megnyitója előtt három nappal.

A szervezet videóján szereplő támadások a HRW szerint szervezetten történnek, internetes megosztásuk pedig propagandafunkciót lát el. Oroszországban június óta külön törvény tiltja a homoszexualitást bármilyen módon népszerűsítő eszmék terjesztését.

A HRV-nek több orosz nagyvárosban megtámadott melegek úgy nyilatkoztak, hogy féltek feljelentést tenni, mert további megaláztatásoktól tartottak. Ráadásul nem tartották valószínűnek azt sem, hogy a melegellenes támadások kapcsán csak nagyon ritkán indítanak vizsgálatokat az orosz hatóságok.

A múlt héten a világ negyven legnagyobb LGBT (Leszbikusok, Melegek, Biszexuálisok és Transzneműek) közössége közös levélben szólította fel a téli olimpiát támogató céges szponzorokat, hogy tegyenek lépéseket a melegeket érő fenyegetések ellen. Vlagyimir Putyin orosz elnök szerint a homoszexuálisokat Oroszország nem fogja diszkriminálni a téli olimpián, de be kell tartaniuk a meleg propagandát tiltó orosz törvényeket.

Forrás: Origo
SPF: tragédia...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése