2019. január 21., hétfő

Zenész hírek a nagyvilágból 270. - Egyiptom 2019

Egy év börtönre ítéltek egy televíziós műsorvezetőt Egyiptomban, mert megszólaltatott egy szexmunkásként dolgozó meleg férfit a műsorában - jelentette az AP amerikai hírügynökség hétfőn. Mohamed el-Geiti erkölcstelen magatartás népszerűsítésének vádjában találta bűnösnek a bíróság.

A műsor vonatkozó része tavaly augusztusban került adásba, a bíróság egy nagyjából 50 ezer forint értékű pénzbírságot is kirótt rá. A műsorvezető fellebbezhet az ítélet ellen.

Jogvédő szervezetek szerint az utóbbi években Egyiptomban "hadjáratot" indítottak a homoszexuálisok, illetve az LMBT közössége ellen. Több tucat embert tartóztattak le például "szexuális deviancia népszerűsítése és erkölcsromboló viselkedés" miatt, miután a Masru Leila nevű arab rockbanda 2017-es kairói koncertjén a közönségben többen az LMBT emberek szivárvány színű zászlóit lengették. Az együttes frontembere, az énekes Hamed Szino nyíltan vállalja meleg mivoltát.

A Human Rights Watch (HRW) emberi jogvédő szervezet akkor arról számolt be, hogy az egyiptomi médiaszabályozó testület eltiltotta a közszerepléstől a homoszexuális embereket az észak-afrikai arab országban. Kairó megtiltotta azt is, hogy a homoszexualitással kapcsolatos bármilyen jelszó megjelenjen a nyilvánosságban, és homoszexuális személy csakis akkor szerepelhet, ha elismeri "helytelen magatartását" azaz másságát, és megbánást tanúsít.

Forrás: HVG
SPF: 2019-ben...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése