2019. január 23., szerda

A homoszexuálisból heteroszexuálissá „átnevelő” terápiákról...

...írt egy érdekes cikket a 24.

Az Amerikai Pszichiátriai Társaság 1973-ban törölte a homoszexualitást a mentális betegségek listájáról – ez azonban nem vetett véget a „kigyógyító” kísérleteknek. Ironikus módon ugyanebben az évben alapította meg John Evans két társával a Love in Action nevű szervezetet, amely segítséget ígért az azonos neműek iránti vonzalommal küszködőknek. 1993-ban John Evans egy barátja – miután hiába igyekezett megváltozni – öngyilkos lett. Az összetört férfi ezután elhagyta a szervezetet, és a Wall Street Journalnak bevallotta, hogy az „átalakító” terápia hatástalan, veszélyes, és tönkreteszi az emberek életét. 

Semmilyen kézzelfogható tudományos bizonyíték nem áll rendelkezésre arról, hogy a szexuális orientáció megváltoztatható. Továbbá, a homoszexualitás úgynevezett kezelései olyan környezetet teremtenek, mely az előítélet és a hátrányos megkülönböztetés táptalaja, így azok potenciálisan károsak.

SPF: amikor szembesülsz vele, hogy 2019-ben ez még mindig komoly téma lehet Magyarországon, és félő, hogy ebbe is beleáll az O1G kormány, akkor elkeseredsz. Nem csoda, hogy a kivándorlók közt is sok a meleg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése