2017. február 27., hétfő

Eutanázia

Svájcban részesült eutanáziában egy olasz férfi, aki egy autóbalesetben megvakult, és mind a négy végtagjára megbénult. Hazájában, Itáliában tilos a gyógyíthatatlanul szenvedők halálba segítése. Az erről szóló szabályozásról már többször vitáztak a törvényhozók, de a római parlament háromszor elvetette a változtatást.

Forrás: euronews
SPF: bár más az aktív és a passzív eutanázia, de nem tudom, kötelezhetünk-e bárkit arra, hogy így éljen szenvedjen.

1 megjegyzés:

  1. amíg vallás-politikai dogmákon keresztül urallnak egy országot-népet akárkik is, addig az hogy önmagáról való döntési jog, nem létezik. csupán a látszata.
    Minden hatalmaskodó-juhászkodó attól fél, hogy az állatai-, beszélő szerszámai önállóan döntenek önmagukról. tudatosabb népeknél ennek elterelésére már áldemokráciákat működtetnek, ösztönszintűbb embercsoportokra elég a vallás is.
    Az igazán egységesedő tudatos népeket totalitariátusok törik szét ösztönlények gyülekezetévé, vagy önmaguk vezette jóléti állam-állapotok vezetik át egy következő korszakukba.
    Nem véletlen félelem a halálhoz való jog, amikor a haláltól való félelem a kontrol alapja. amihez jogod van attól nem félsz.

    VálaszTörlés