2017. január 21., szombat

Verona

Csak azért rezdültem jobban össze, mikor meghallottam a buszbalesetet, mert régen én is voltam busszal Franciaországban, Veronán keresztül, budapesti gimnazistaként. Ezért valahogy jobban beleéltem magam. Bennégtek, borzalmas az egész...

3 megjegyzés:

  1. A képek szerint a busz össze volt nyomva részben, valószínűleg a bennégettek egy részének képtelenség volt kijutni. Pokoli helyzet.
    Mi a franc tud ennyire égni egy buszban az üzemanyagon és a táskák tartalmán túl, sőt eleve így és ennyire hevesen felgyújtani azt?
    ( az szinte költői kérdés, hogy ki is vezetett ha az általam olvasott cikk igazat ír és nem a sofőrök )

    VálaszTörlés
  2. Meg miért pont ott, ahol az a pillér volt... Nem tudom. Számos lehetetlen kérdés. :(

    VálaszTörlés
  3. Ha a problémák tényleg kilométerekkel korábban kezdődtek, akkor csupán idő és helyzet kérdése volt hogy mikor és hogyan futják ki magukat az eseményláncok.
    Egy ilyen híd környékén eleve sávváltások, irányváltások, közlekedési csomóponttal járó járműirányítási tennivalók adódnak, részben más járművek okán.
    A gépezet terhelései átrendeződnek, alkalom a felgyűlő problémák összjátékára.
    Ha nem a pillér ott, akkor valami más, a híd utáni hosszabb szalagtépés miatt ugyanúgy kiszabaduló és belobbanó gyúlékony valami, úgy valószínűbben borult volna a műútról leszaladó busz és lehet, mindenki bennragadt volna.
    A kritikus események kibontakozása csak alkalom kérdése, a kiindító néhány ok és döntéssor, ami az eseményeket elindította, azok együttesének elindulása a nagy kérdés, ezt pedig majd valószínűleg fel is térképezik idővel.
    Remélhetőleg nem ismétlődő.
    Munkámból adódóan úgy látom, hogy
    a baleset kivétel nélkül mindig két dolog összjátéka.
    Körülmény és ignorancia.

    VálaszTörlés